Kläppen Snowpark

Stora parken

Att vi har Sveriges största snowpark är ingen slump. Det är resultatet av en målmedveten strävan redan från början.

För oss var det självklart att göra en total satsning utan kompromisser. Det handlar om hängivenhet och ett engagemang som gränsar till besatthet. Vi som ansvarar för designen och skötseln för att parken ska vara i perfekt skick. Kickarna shapas, hoppen pistas och landningarna mjukas upp. Vår belöning är att se alla nöjda gäster, nybörjare såväl som fullblodsproffs. Vi har gett oss tusan på att Kläppens snowpark ska vara så bra att du ständigt vill komma tillbaka och söka nya utmaningar, överträffa dig själv, lära dig mer och ha förbaskat kul under tiden. För oss är det livsviktigt att inte bli mätta och slå oss till ro. Därför blir vi aldrig nöjda utan funderar ständigt på att testa nya idéer och våga bryta gränser.

En annan del av hemligheten bakom Kläppens snowpark är att vi har ett rejält tilltaget område, så att fantasin får fritt spelrum. Vi har en yta motsvarande 14 fotbollsplaner för att få plats med alla hopp, kickar big airs, boxar, rails och halfpipe. Det går åt en del snö för att skapa allt detta, 17 000 välfyllda lastbilar närmare bestämt, då känns det rätt skönt att ha ett nytt snökanonsystem som levererar.

Events

Parken står under säsongen ofta i centrum för olika events. Här får ni snabbt överblick om vad som händer och när. Under helgen mellan 12-15 mars står vi åter igen som värd för SM i snowboard och freeskiing. Grenar som tävlingarna avgörs i är Slopestyle, Big Air och Halfpipe.

Snögaranti – hur vågar vi?

Det kan verka lite dumdristigt, men vi har oftast tur med vädret. Eller egentligen handlar det nog mer om ett mycket fördelaktigt läge i kombination med riktigt bra snökanoner än ren tur. Så bra att vi vågar lämna snögaranti för 14 pister hela säsongen! Läs mer här.

Öppettider

Juniorparken:
Stängt 
Blue line:

Öppet till kl. 18.00
Stora parken:
Stängt

Sociala medier

Instagram: @klappensnowpark