Funktionell skidåkning

Vi är glada och stolta att vi till denna vinterrsäsongen 2020–2021 kan erbjuda lektioner, licenstagning och uthyrning av utrustning för utförsåkare med funktionsvariation. 

Skipass ledsagare/medåkare 
Om en åkare inte kan åka på egen hand utan är i behov av en ledsagare/medåkare, ska intyg/bevis uppvisas för att medåkaren/ledsagaren ska erhålla ett kostnadsfritt skipass.  
Medåkare/ledsagare har rätt till ett kostnadsfritt skipass med samma giltighetstid som det skipass skidåkaren med funktionsvariation har köpt. Ledsagarskipass hämtas ut på plats i receptionerna på Hotell Kurbits elller Välkomstcentret.  
För skicart ska alltid giltig licens uppvisas. Då erhåller den medåkare som finns angiven på licensen ett kostnadsfritt skipass. 

Synskadade skidåkare  
Synskadad skidåkare med ledsagare ska använda gul reflexväst med texten ”Synskadad” respektive ”Ledsagare”. 

Liftåkning
På Kläppen Ski Resort får utförsåkare med funktionsvariation använda sig av våra skidskoleingångar. Man går då in i kön där skidskoleingången är. Detta sköts i god kommunikation med personerna i ordinarie kön.

 

Uthyrning (Biski, Sitski, Skicart, Snowcart) 
För att få hyra utrustningen ska det finnas ett intyg på att ni kan framföra utrustningen på ett säkert och tryggt sätt.

1 dag 525 SEK
2 dagar 785 SEK
3 dagar 1020 SEK
4 dagar 1150 SEK
5 dagar 1175 SEK
6-8 dagar 1300 SEK

 
Om det är första gången ni ska hyra utrustning, krävs det att man går en två timmars utbildning med instruktör. All vår utrustning kommer från det franska märket Tessier. 
Vid uthyrning ingår hjälp för anpassning av utrustning tillsammans med instruktör. Har du inget intyg? Ingen problen, då kan du boka en 2h utbildning med instruktör som går igenom grunderna och hjälper dig med ett intyg. Priser för uthyrning är exklusive två timmars utbildning med instruktör. 

Vid frågor eller bokning: 
Kontakta oss på 0280-962 83 eller mail skidskola@klappen.se 

Anpassat boende 
Hotell kurbits (Lägenhet 102, 113, 202, 213) 
Sjungarbacken (Lägenhet 1001–1010) 
Mitt i pisten (552 A och 552 B)