Funktionell skidåkning

Vi är glada och stolta att vi kan erbjuda lektioner, licenstagning och uthyrning av utrustning för utförsåkare med funktionsvariation. 

Uthyrning (Biski, Sitski, Skicart, Snowcart) 
För att få hyra utrustningen ska det finnas ett intyg på att ni kan framföra utrustningen på ett säkert och tryggt sätt.  
Om det är första gången ni ska hyra utrustning krävs det att man går en 90 miniuters utbildning med instruktör. Läs mer här >>

Endast lektionstillfället (90-150 min.) 300 SEK
1 dag 525 SEK
2 dagar 785 SEK
3 dagar 1 020 SEK
4 dagar 1 150 SEK
5 dagar 1 175 SEK
6-8 dagar 1 300 SEK

All vår utrustning kommer från det franska märket Tessier.  

Vid frågor och bokning av utrustning: 
Kontakta oss på +46(0)280-96200 eller mail skidskolan@klappen.se 

Ledsagarskipass /Medåkarskipass skicart  
I de fall du har en funktionsvariation som medför behov av ledsagare erbjuds en ledsagare ett kostnadsfritt skipass. Behovet av ledsagare ska styrkas med intyg. Det kostnadsfria skipasset gäller under samma tid som det skipass åkaren med funktionsvariation köpt. 

För skicart ska alltid giltig licens uppvisas, då erhåller medåkaren som finns angivet på licensen ett kostnadsfritt skipass. 

Synskadade skidåkare  
Synskadad skidåkare med ledsagare ska använda gul reflexväst med texten ”Synskadad” respektive ”Ledsagare”.

Stående skidåkning
Gruppen stående skidåkare innefattar ett stort antal olika funktionsvariationer. Personer med funktionsvariation som utvecklingsstörningar, downsyndrom, cp-skador, synskador, halvsidesförlamningar eller amputationer kan åka stående. Går du med gåskenor ger ofta pjäxorna minst lika god stabilitet och det fungerar bra att åka stående. 

Liftåkning
På Kläppen Ski Resort får utförsåkare med funktionsvariation använda sig av våra skidskoleingångar. Man går då in i kön där skidskoleingången är. Detta sköts i god kommunikation med personerna i ordinarie kön.

Funktionsvariationsvänligt boende 
Kläppen Ski Resort har ett antal boenden som är mer vänliga för dig med funktionsvariation. Här nedan har vi sammanställt de boenden som förenklar vistelsen för dig med en funktionsvariation som begränsar din rörlighet.


Hotell Kurbits (Lägenhet 102, 113, 202, 213) 
Sjungarbacken (Lägenhet 1001–1010) 
Mitt i pisten (552 A och 552 B) 
För mer infromation, kontakta bokningen på tel. +46(0)280-962 00 alt. bokning@klappen.se