Funktionell skidåkning

Vi är glada och stolta att vi kan erbjuda lektioner, licenstagning och uthyrning av utrustning för utförsåkare med funktionsvariation. 

Uthyrning (Biski, Sitski, Snowcart) 
För att få hyra utrustningen ska det finnas ett intyg på att ni kan framföra utrustningen på ett säkert och tryggt sätt.  
Om det är första gången ni ska hyra utrustning krävs det att man går en två timmars utbildning med instruktör. Läs mer här >>

1 dag 540 SEK
2 dagar 810 SEK
3 dagar 1 050 SEK
4 dagar 1 185 SEK
5 dagar 1 210 SEK
6-8 dagar 1 340 SEK

All vår utrustning kommer från det franska märket Tessier. 

Vid uthyrning ingår hjälp för anpassning av utrustning tillsammans med instruktör. Har du inget intyg? Ingen problem, då kan du boka en 2h utbildning med instruktör som går igenom grunderna och hjälper dig med ett intyg. Priser för uthyrning är exklusive två timmars utbildning med instruktör. 

Vid frågor och bokning av utrustning: 
Kontakta oss på +46(0)280-96200 eller mail skidskolan@klappen.se 

Ledsagarskipass /Medåkarskipass skicart  
I de fall du har en funktionsvariation som medför behov av ledsagare erbjuds en ledsagare ett kostnadsfritt skipass. Behovet av ledsagare ska styrkas med intyg. Det kostnadsfria skipasset gäller under samma tid som det skipass åkaren med funktionsvariation köpt. 

För skicart ska alltid giltig licens uppvisas, då erhåller medåkaren som finns angivet på licensen ett kostnadsfritt skipass. 

Synskadade skidåkare  
Synskadad skidåkare med ledsagare ska använda gul reflexväst med texten ”Synskadad” respektive ”Ledsagare”.

Liftåkning
På Kläppen Ski Resort får utförsåkare med funktionsvariation använda sig av våra skidskoleingångar. Man går då in i kön där skidskoleingången är. Detta sköts i god kommunikation med personerna i ordinarie kön.

Funktionsvariationsvänligt boende 
Kläppen Ski Resort har ett antal boenden som är mer vänliga för dig med funktionsvariation. Här nedan har vi sammanställt de boenden som förenklar vistelsen för dig med en funktionsvariation som begränsar din rörlighet.


Hotell Kurbits (Lägenhet 102, 113, 202, 213) 
Sjungarbacken (Lägenhet 1001–1010) 
Mitt i pisten (552 A och 552 B) 
För mer infromation, kontakta bokningen på tel. +46(0)280-962 00 alt. bokning@klappen.se