Skidåkning

Kläppen – Sälens bästa skidåkning?

Har vi Sälens bästa skidåkning? Vi på Kläppen Ski Resort är av den åsikten. Eftersom vi vill att alla ska ha lika roligt – vare sig det är på slalomskidor eller snowboard – så gör vi allt vi kan för att ni ska få bästa möjliga upplevelse i backen.

Skipass & längdknapp >>

Skipass & Längdknapp

Här finner du prislistan till alla våra Skipass & längdspårsknappar. Hitta det som passar dig bäst.
Kläppens pistkarta >>

Pistkarta

Här får du en bra överblick över alla våra 37 pister och 21 liftar. Du får även koll på var du hittar våra snowparks. Vilken blir din favoritpist?
Falken >>

Falken

Välkommen till nya Falkenområdet! Vi har breddat flertal pister och nu känns det som ett helt nytt skidområdet. Läs artikeln om Falkenområdet här >>

Boka säsongsskipass

Boka ditt säsongsskipass med kampanjkod
Klicka på länken för att boka ditt Säsongsskipass här>>

Kläppen Race Arena >>

Kläppen Race Arena

För Kläppen har det alltid vart viktigt att kunna erbjuda bra tränings- och tävlingsmöjligheter för landets barn och ungdomar.
Funktionell skidåkning >>

Funktionell skidåkning

Vi är glada och stolta att vi kan erbjuda lektioner, licenstagning och uthyrning av utrustning för utförsåkare med funktionsvariation.
Kläppen idag >>

Kläppen idag

På Kläppen idag ser du dagens väder, aktiviteter och lunchmenyer. Vilka backar och liftar som är öppna och våra webbkameror.
Mer om längdskidåkning >>

Kläppen – idyllisk längdåkning i Sälen

Det finns allt från bra stakspår till kuperade backar. I sportshopen hittar du expertisen på valla och temperatur.

Vårt skidsystem löper nedför berget i alla väderstreck. Eftersom vår anläggning är inbäddad i skog så skyddas den från vind. Just därför kan snön ligga kvar riktigt länge.

Välj och vraka mellan över 30 pister

Söker du efter en skön skidbacke? Kläppen bjuder på varierad skidåkning för både stora och små, som samtidigt tillgodoser alla skicklighetsnivåer. Vi strävar efter att ha de bästa pisterna i Sälen. Vi har även tre Snowparks. Från vår Junior Snowpark, där det är en bra idé att starta sitt parkåkande, till stora, Kläppen Snowpark. Kika gärna in på vår pistkarta för en fullständig överblick och en 360-gradersvy över våra backar och liftsystemet.

Snögaranti – är det så genomtänkt?

Det kan kanske tyckas lite dumdristigt, men vi brukar faktiskt ha tur med vädret. Eller kanske inte lika mycket tur som ett mycket fördelaktigt läge och ett riktigt bra system av snökanoner. Så bra att vi vågar lämna snögaranti för 14 pister hela säsongen! Läs mer här.

Kläppen Syd – något att se fram emot

Eftersom vi strävar efter att vara Skandinaviens mest upplevelserika ort för vintersemestrande barnfamiljer, bygger vi ut. Kläppen Syd kommer resultera i en ny topp med fem nya pister och en ny sittlift. Vi kan knappt bärga oss!

Så får vi de bästa pisterna i Sälen

För allas trevnad och säkerhet har vi givetvis lite regler. Som att privat skoteråkning är förbjuden på området, eller att det inte är tillåtet att åka pulka i pisten. Förutom när det är pulkakväll förstås. Titta gärna igenom SLAO's Lilla Gula, för mer saker att tänka på inför äventyren i backen.