Sveriges största familjeägda skidanläggning

I Sälen finner ni Sveriges största familjeägda skidanläggning. Hit kommer barnfamiljer för att åka skidor i breda och välpistade skidbackar som tillgodoser alla skicklighetsnivåer. Det unika med Kläppenberget är att det finns nedfarter i alla fyra väderstreck. Tack vare det kan du följa solen hela dagen. 

Ta del av våra pistkartor >>

Kläppens pistkarta

Skidåkning i fyra väderstreck. På Kläppen har vi 38 skidbackar, 21 liftar och 37 kilometer längdskidspår.
Skipass för hela familjen >>

Köp Skipass i Sälen

Förboka ditt Skipass innan du kommer på plats till reducerat pris. Ge dig ut i Sälens skidbackar direkt på ankomstdagen.
Snowpark >>

Kläppen Snowpark

Kläppen är världskänt för sin nationalarena Kläppen Snowpark. Här tränar och tävlar Sverigeeliten. Utöver det finner du även Blue Line och Junior Snowpark på Kläppen i Sälen.
Mer information >>

Funktionell skidåkning

Vi erbjuder vi lektioner, licenstagning och uthyrning av utrustning för dig med funktionsvariation. Tillsammans skapar vi en minnesvärd skidsemester.
Kläppen Race Arena >>

Kläppen Race Arena

För Kläppen har det alltid vart viktigt att kunna erbjuda bra tränings- och tävlingsmöjligheter för landets barn och ungdomar.
Längdskidåkning på Kläppen >>

37 kilometer längdskidspår

På Kläppen preparerar vi totalt 37 kilometer längdskidspår för både skejt och klassisk längdskidåkning. Belysta stakspår och kuperade toppspår som lockar skidåkare från hela Sälen.

Skidåkning på Kläppen i Sälen 

Kläppen Ski Resort i Sälen har Sveriges bästa snögaranti. Här finns något för alla. Från toppen av berget kan du ta allt från grön till svart backe ner till dalstationen. Väderprognos, webbkameror samt restaurangmenyer och aktiviteter för dagen finner du via vår sida Kläppen Idag. När det är dags att köpa Skipass sparar du pengar genom att förboka dem till bästa pris online.  

På Kläppen finns 38 nedfarter och 21 liftar. Kläppen är den enda skidanläggning i Sälen som har en gondol. Här hittar du även Sveriges största park, Kläppen Snowpark, samt Blue Line och Junior Snowpark som fungerar som ett bra insteg. För dig som utövar slalom, storslalom, super g eller störtlopp har Kläppen utformat en racebacke vid namn Kläppen Race Arena. Här kan du boka in träningsläger med vår grupp- & konferensavdelning