Kläppen Race Arena

För oss på Kläppen Ski Resort har det alltid varit viktigt att kunna erbjuda bra tränings- och tävlingsmöjligheter för landets barn och ungdomar.

Kläppen Race Arena är belägen i pist 29. Arenan finns bokningsbar alla dagar från torsdagen den 2 december 2022 t.o.m. 30 april 2023

Race Arenans bokningsbara tider:

  • 09.00-11.15
  • 11.15-13.30
  • 13.30-15.45
  • 15.45-18.00

Vi garanterar två träningspass om dagen när ni är på plats hos oss.


18-23 april Säsongsavslutning
Säsongsavslutning med klubben när dagarna är långa och vädret är som allra bäst. Tisdag till söndag vecka 16 öppnar vi upp stora delar av Kläppenberget till träning för enbart racegrupper. Läs mer här >>


Träningsbacken 
Race Arenan ligger i en röd sluttning. Vi erbjuder 5 st. SL-trasseér eller 3 st. GS-trasseér i bredd. Vi är väldigt måna om att underlaget i arenan håller absoluta toppklass. För att uppnå detta så pistar vi enbart backen vid behov samt vattnar eller balkar om vi ser att det behövs. 

Om ni är i behov för en lättare träningsbacke försöker vi såklart att hjälpa till. Under högsäsongsveckorna kan det vara begränsat med tider i andra pister men kontakta oss gärna för mer information.
Tips: Gå in och följ Kläppen Race Arena på Facebook för att ta del av de senaste uppdateringarna. 

Ta med dig klubben, föreningen och vänner på en gruppresa till Kläppen Race Arena. Läs mer här >>


Alpine Ski Pool
Sedan vintersäsongen 20–21 har vi på Kläppen Ski Resort ett djupare samarbete med Alpine Ski Pool (ASP). Det innebär bla. att ASP använder Kläppen Race Arena som sin hemmaarena under vintrarna samt hjälper till med att se till att underlaget i backen håller absoluta toppklass.

Vill man veta mer om ASP eller boka läger eller träning med dem. Läs mer här >>

Jonas Lind, en av delägarna i ASP säger
"-För ASP innebär samarbetet enormt mycket. Vi har en fast bas där vi vet att vi kan köra våra läger och träningar i lugn och ro. Det är denna typ av möjlighet som möjliggör det för oss att kunna utveckla åkare och få fram morgondagens nya alpina stjärnor”. 

För bokning och information

Tveka inte att kontakta oss för att få en skräddarsydd vistelse med boende, kost, SkiPass och access till arenan.

Grupp & konferensbokning:
Emilia Gudmunds (+46) 0280 96207
emilia.gudmunds@klappen.se