Kläppen Race Arena

För oss på Kläppen Ski Resort har det alltid varit viktigt att kunna erbjuda bra tränings- och tävlingsmöjligheter för landets barn och ungdomar. Ta med dig klubben, föreningen och vänner på en gruppresa till Kläppen Race Arena

Kläppen Race Arena är belägen i pist 29 och är  bokningsbar varje dag hela säsongen från 1 december 2023 till 14 april 2024.  

BOKNINGSBARA TIDER: 
Vi garanterar två träningspass om dagen när ni är på plats hos oss.

  • 09:00-11:15
  • 11:15-13:30
  • 13:30-15:45
  • 15:45-18:00

TRÄNINGSBACKEN
Race Arenan ligger i en röd sluttning. Vi erbjuder fem stycken SL-trasseér eller tre stycken GS-trasseér i bredd. Vi är väldigt måna om att underlaget i arenan håller absoluta toppklass. För att uppnå detta så pistar vi enbart backen vid behov samt vattnar eller balkar om vi ser att det behövs. Om ni är i behov för en lättare träningsbacke försöker vi såklart att hjälpa till. Under högsäsongen kan det vara begränsat med tider i andra pister men kontakta oss gärna för mer information.
Tips: Gå in och följ Kläppen Race Arena på Facebook för att ta del av de senaste uppdateringarna. 

TÄVLINGAR
Vecka 3 (lör-sön)    FIS GS, dam & herr
Vecka 4 (lör-sön)    MVC & LVC kval fart region 5
Vecka 7 (lör-sön)    Only 16
Vecka 11 (sön v.10 mån v.11) Europa Cup SL, herr
Vecka 11 (fre-lör)   FIS SL, dam & herr
Vecka 12 (lör-sön) MVC & LVC final, region 4
Läs mer om våra tävlingar här >>

SÄSONGSAVSLUTNING 12-21 april
Säsongsavslutning med klubben när dagarna är långa och vädret är som allra bäst. Fredag vecka 15 till söndag vecka 16 öppnar vi upp stora delar av Kläppenberget till träning för enbart racegrupper.


Alpine Ski Pool
Sedan vintersäsongen 20–21 har vi på Kläppen Ski Resort ett djupare samarbete med Alpine Ski Pool (ASP). Det innebär bla. att ASP använder Kläppen Race Arena som sin hemmaarena under vintrarna samt hjälper till med att se till att underlaget i backen håller absoluta toppklass.

Vill man veta mer om ASP eller boka läger eller träning med dem. Läs mer här >>

 

Jonas Lind, en av delägarna i ASP säger
"För ASP innebär samarbetet enormt mycket. Vi har en fast bas där vi vet att vi kan köra våra läger och träningar i lugn och ro. Det är denna typ av möjlighet som möjliggör det för oss att kunna utveckla åkare och få fram morgondagens nya alpina stjärnor”. 
Läs mer här >>

Försäsongserbjudande

Pris från 685 SEK/ person* inklusive linneset, handdukar och avresestädning.
Priser >>

Priser

Skipassen förbokas som en gruppbokning och hämtas upp vid ankomst.
Bra att veta >>

Bra att veta

Önskar ni hålla i en teoretisk genomgång, ha en filmvisning från dagens träning eller bara en mysig filmkväll är detta fullt möjligt hos oss.

För bokning och information

Tveka inte att kontakta oss för att få en skräddarsydd vistelse med boende, kost, Skipass och access till Kläppen Race Arena.

Grupp & konferensbokning:
grupp@klappen.se (+46) 0280 96260