Välkomna till Sälen och Sveriges bästa snowpark!

I Kläppen har vi inte mindre än tre snowparks och en hoppkudde i toppskick för snowboard och freeskiing. Dessa är vida kända och uppskattade tillhåll för alla parkälskare. Junior Snowpark motsvarar en grön backe och erbjuder en perfekt startpunkt för parkåkandet. När behovet för en lite större utmaning pockar är Blue Line ett naturligt nästa steg. Här erbjuder både hopp och rails.

Nationalarenan – Kläppen Snowpark

Kronan på verket är ändå vår stora park – Kläppen Snowpark – med en röd och en svart linje. Parken har sen länge anlagts med lika delar passion och kunnande. Den håller så pass hög klass att både snowboard- och freeskiinglandslagen regelbundet förlägger sina läger här. 

Kläppen Arena - på sommaren...

I vår arena hittar du en dry slope med rails, proffstrampoliner, miniramp för skateboard, kickbike eller inlines och så självklart den stora hoppkudden! Detta är en unik satsning som lyfter svensk snowboard och freeski mot nya höjder! Det är Svenska Skidförbundet, Sveriges Olympiska Kommitté, Riksidrottsförbundet och Sälens IF som tillsammans med Kläppen Ski Resort har genomfört en unik satsning. Läs mer här >>

Att tänka på

All åkning sker på egen risk. Därför är det viktigt att ni är uppmärksamma och medvetna om era omgivningar. Parkens skick kan också variera något beroende på både väder och snöförhållanden.


För att upprätthålla den säkerhet som krävs i snowparks för att alla ska trivas och ha roligt tillsammans finns det några regler som vi vill att man följer när man åker i våra parker, se nedan.

  • Nytt för iår är att alla måste bära hjälm när ni åker i parken.
  • Åkning sker på egen risk.
  • Var ALLTID uppmärksam! Inspektera parken innan du åker, alla hopp är inte lika stora.
  • Markerade och omarkerade föremål existerar.
  • Snowparkens skick varierar beroende på väder och snöförhållanden.
Junior park session >>

Junior park session

Hoppsession i juniorparken för alla barn och ungdomar upp till 14 år. Våra parkinstruktörer hjälper till att inspirera och ge tips.
Swedish Slopestyle Tour >>

Swedish Slopestyle Tour

SST är en nationell tävlingsserie i slopestyle på skidor som går i röda och svarta linjen i stora parken lördag vecka 6.
Swedish Snowboard Series >>

Swedish Snowboard Series

SSS är en nationell tävlingsserie i snowboard som går i röda och svarta linjen i stora parken söndag vecka 6.

Öppettider

Kläppen Snowpark - Öppnar den 5 oktober

Blue Line öppnar vintersäsongen 23/24

Burton Junior Snowpark öppnar vintersäsongen 23/24

Kläppen Arena - Öppet till och med den 5 november

Sociala medier

Instagram: @klappensnowpark