Dalainspirerad elegans på Hotell Kurbits

När Gustav och Lena Eriksson var med och designade lägenhetshotell Kurbits var det av stor vikt att känslan av Dalarna skulle sitta i väggarna. Och visst lyckades familjen Eriksson! Fasaden är i Faluröd med vita detaljer runt varje fönster och vindbräda. Entréerna och Restaurang Halsters tak är av grön sedum. Inne i lobbyn är väggarna av grånat trä, likaså den heltäckande mattan. Eldstaden är gjord av ett gammalt kvarnhjul som Gustav hämtat från familjegården, och tavlorna är målade av Dalakonstnären Slotts Barbro.  

På våningsplan två och tre ligger en mönsterrik heltäckningsmatta som Lena Eriksson tagit fram med inspiration från daladräkternas kantband. 

Lägenhetshotell Kurbits

Dygn pris från 424 SEK/ pris per person * vid fyra personer i fyrbäddslägenhet. Linneset och avresestädning ingår i priset. Boka här>>

Arena camps >>

Höstcamp: Kläppen Arena Camp

Boka in höstlovets roligaste camp! För dig som gillar utmaningar.

Skidskåp

Ett rymligt skidskåp där hela familjensskidutrustningen ryms. Skidskåpet finns samma plan som lobbyn.

 

Lägenhetshotell Kurbits erbjuder anläggningens bästa ski in-ski out-läge. Med närhet till reception, butik, restaurang, skidskola och lift kan vistelsen inte bli annat än bekväm. Hotellet har 30 bokningsbara lägenheter med fyra till sex bäddar. Under vintersäsongen ingår en energigivande frukostbuffé på Restaurang Halster och boendet paketeras alltid med linne och avresestäd. Restaurang Halster är öppen för både lunch och middag under vintersäsongen, samtidigt som du har alla möjligheter till självhushåll i det fullt utrustade lägenhetsköket. 

Smidigare boende går inte att få

På ankomstdagen får du din boendekod skickad per sms, vilket betyder att du inte behöver uppsöka någon reception för att få access till din lägenhet. I lägenheten finner du koden till ditt skidskåp. Skidskåpet ligger på entréplan och är utrustat med både torksystem och ställ för pjäxor.  

Om du har du förbokat din skidutrustning kommer den att levereras till ditt skåp innan kl. 18:00 på ankomstdagen. Utrustningen kommer även att hämtas upp av vår personal på avresedagen.  

Fyra bäddar fördelade på två sovrum 
Två sovrum, varav ett med en dubbelsäng och det andra med en våningssäng. En WC/dusch. Full utrustat kök för självhushåll. 

Sex bäddar fördelade på två till tre sovrum 
Två till tre sovrum, varav ett med en dubbelsäng, samt två med en våningssäng i vardera. En till två WC, varav en med dusch. Full utrustat kök för självhushåll

Ingår alltid

  • Gratis Skipassladdning till barn 0-7 år (gäller endast vintersäsong) 
  • Frukostbuffé till hela sällskapet (gäller endast vintersäsong) 
  • Gratis WiFi 
  • Sänglinne, handdukar, schampo/balsam, dusch- och handtvål, samt toalettpapper  
  • Disktrasa, disktabletter och kökssvamp 
  • Avresestäd 
Frukost >>

Frukost på Halster

Hotellet serverar livsnjutarfrukost med hemlagat, säsongsanpassat och närproducerat. Finns även som Frukostkasse.
Halster Bar & Bistro >>

Halster Bar & Bistro

Till Halster återvänder du med fördel till frukost, lunch och middag. Trevlig bordsservering och rymlig atmosfär.
Butik Kurbits >>

Butik Kurbits

Skidkläder, inredning, presentartiklar och vår unika Kläppenkollektion. I butiken på Tranantorget hittar du något för hela familjen.

Artikel om hotellet

Smidigt, enkelt och bekvämt så ska en upplevelserik fjällsemester vara. Lägenhetshotell Kurbits med Kläppens bästa Ski in-Ski out läge. 
Läs den >>

Mer bilder på hotellet