Bra att veta

Öppettider:
16 december 2021 – 17 april 2022
Liftarna är öppna 09.00-15.30 i början av säsongen. Sen förlänger vi det till 16.30 när det blir tillräckligt med dagsljus. De belysta pisterna är öppna till 18.00 varje dag. Julafton har alla liftar öppet till kl 15:30

Välkomstcentret reception, shop och hyra har öppet alla dagar (under säsong) 08.30-18.00.
Hotell Kurbits reception har öppet alla dagar (under säsong) 08.30-19.00.
Butik Kurbits har öppet alla dagar (under säsong) 09.30-17.00.

Läkarmottagning på Kläppen!
Mottagningen är i en brun liten timmerbyggnad uppe bredvid pistmaskinsgaraget. Platsen för mottagningen är markerat med ett kors på pistkartan. Se Kläppen IDAG för öppettider >>

Var ska jag checka in? Samt vilken tid?
På ankomstdagen erhåller ni ett sms när er stuga är redo att checka in i, checkar in gör ni genom att hämta ert kuvert i någon av våra incheckningsstationer. Har ni ett hus med kodlås erhåller ni ett incheckningssms med en länk, efter att ni checkat in via den erhåller ni en kod och kan åka direkt till ert boende.

Incheckningstider:
Incheckningssms kommer skickas senast kl.16.00 vilket gäller i alla våra boendeområden, Gullbrändan, Kläppbacken, Mitt i pisten, Örebäcken, Gusjöbyn, Kläppens stugby, Horrmundberget, Sjungarbacken, Lägenhetshotell Kurbits.

Har ni inte erhållit ankomstsms kl.16.00 vänligen kontakta bokning/reception på +46280–96200

Var ska jag checka ut samt vilken tid?
Utcheckning sker i samma check-in station som vid ankomst. Nycklarna lämnas i nyckellådan på utsidan av check-in stationen. Boende med kodlås behöver inte checka ut vid check-in station, utan utcheckning sker i samband med att ni låser boendet.  Kvällen innan utcheckning så erhåller ni ett sms med en utcheckningslänk som vi vill att ni checkar ut via på avresedagen. Det är väldigt viktigt att ni checkar in och ut via länkarna som erhålls i sms:en för att inte koden till nästa ankommande gäst ska stoppas i systemet.

Utcheckningstider:
10.00 - Vid köp av/inkluderat avresestäd skall avresa ske senast klockan 10.00
11.00 - Väljer ni att städa boendet själva skall avresa ske senast klockan 11.00

Vart hämtar jag mina förbokade liftkort?
Dina förbokade skipass hämtar ni ut i någon av våra skipassautomater, de är placerade vid Välkomstcentret och på Tranantorget.

Var hämtar jag min förbokade skidhyra?
Har du beställt utkörning av dina skidor så står de i stugan eller i skidförrådet när du checkar in, annars hämtar du den i skiduthyrningen på Välkomstcentret.

Finns det internet/Wifi i stugan
Några av våra stugor/lägenheter erbjuder gratis WIFI i boendet. Vi har även några surfzoner på Kläppen där du kan surfa gratis. Läs mer om dessa zoner här >>

Vart är samlingsplatsen för skidskola
Oavsett om du anmält dig till en grupp- eller privatlektion är det enkelt att hitta din instruktör. I skidområdet finns det samlingsskyltar utmärkta efter typ av lektion du bokat.

Grupplektioner
Barn 3-8 år: Barnområdet
Ungdomar 9-14 år, Vuxna 15 år- och skidupplevelser och snowboard: Tranantorget

Privatlektioner 
Tranantorget

Längdlektioner
Längdcentralen, på andra sidan vägen av Välkomstcentret

Vart kan jag slänga mina sopor?
Se karta på sopstationer här. Hjälp oss värna om miljön genom att sopsortera. På våra sopstationer finns det behållare för: matavfall, papper, plast, metall m.m.

Vad händer i veckan när vi är på Kläppen?
Se vårt veckoprogram här.  För att hålla dig uppdaterad dag för dag och om det är något speciellt som händer när just du är här så kolla in på Kläppen idag

Vart kan jag hitta närmsta läkare?
Under vintersäsong har vi Backläkarmottagningen med mottagningstiden måndag-fredag 14.00 -15.30. Mottagningen finner du bredvid pistmaskinsgaraget i området Gullbrändan.

Läkare hittar du i Sälens by, ca 14 kilometer norr om Kläppen. Du finner vårdcentralen i centrumhuset mitt i Sälen by, mitt emot Coop Konsum och över Systembolaget.
Telefon: 0280-498400
Vid akut sjukvård ring: 112
Covid-19 relaterat ring: 113 13

Vart kan jag hitta närmsta apotek?
Apotek hittar du i Sälens by, ca 14 kilometer norr om Kläppen. Du finner apoteket i Centrumhuset i samma hus som systembolaget, mitt emot Coop Konsum.

Vart kan jag handla mat på Kläppen?
Ni finner vår butik, Handlar ’n vid campingen på Kläppen.

Boka på tillval: Barnsäng, barnstol och linneset 
Det går jättebra att boka på dessa tillval till din vistelse via klappen.se och din sida eller via vår bokning 0280-96200. De finns då i din stuga på ankomstdagen senast 17.00.

Kan jag boka avresestädning?
Du kan beställa städning inför din avresa, vi rekommenderar att man bokar städningen i god tid då antalet städningar är begränsat. Det går bra att boka avresestädning fram till kl.13.00 på fredagar för er som har avresa lördagar och söndagar. För dig som har avresa på en torsdag kan avresestädning bokas fram till kl 13.00 på onsdagen. Detta går bra att boka via klappen.se och din sida, eller via bokningen 0280-96200. Kostnaden på städningen varierar beroende på boendets storlek, kontakta oss för pris eller logga in på din sida.

När kan jag återlämna min hyrda utrustning?
Du återlämnar din utrustning senast kl. 10.00 dagen efter sista hyrdagen.

Hur gör jag för att förlänga min hyra?
Förlängning sker på plats i uthyrningen vid Välkomstcentret senast kl.10.00 dagen efter sista hyrdagen.

Hur nära inpå ankomst kan jag förboka min utrustning?
Du kan förboka din utrustning senast kl. 12.00 dagen innan ankomst.

Kan jag serva min privata utrustning hos er?
Vi servar alla typer av alpin- och längdutrustning.

Jag glömde något i stugan, vad ska jag göra?
Det som hittas i stugor/lägenheter vid avresa tar vi hand om. Hittegodset sparas på destinationen i två veckor. Värdesaker såsom telefoner, Ipad/körkort lämnas därefter in till Polisen i Sälens by. Har du tappat bort/glömt något så kontakta oss så snart du kan på bokning@klappen.se.

Vart kan jag ladda min elbil?
På parkeringen vid Välkomstcentret & Tranantorget finns det laddningstation för elbilar. Läs mer >>