Aktiviteter

Snö är fantastiskt!

Det finns ju otroligt många saker man kan göra när de vita flingorna har bildat ett täcke på marken. Hos oss på Kläppen står förstås skidåkningen i fokus, och för dig som mer eller mindre vägrar ta av dig skidorna finns massor av roliga aktiviteter att förgylla dagarna med. Hör du till dom som gärna vilar från skidåkningen ett tag, men som ändå vill göra något roligt, ja då finns massor att göra för dig också. Här hittar du våra aktiviteter.

 • Morgonskidåkning

  Börja dagen med härlig skid-/ snowboardåkning på nypistad manchester eller i härlig nysnö en stund innan alla andra vaknar.

 • Pulkakväll

  Vi öppnar Sparvens lift och backe endast för dig som vill åka ner på snowracer eller pulka (tefat och madrass måste stanna hemma under denna kväll - d...

 • Junior park session

  Hoppsession i juniorparken för alla upp till 14 år. Våra parkinstruktörer hjälper till att inspirera och ge tips.

 • Kläppen cup by Mazda

  Utmana familj och vänner i en rolig parallellslalom tävling, först till mål vinner!

 • Skotersafari

  Det är en underbar känsla att sitta på skotern och njuta av snön och den orörda naturen på fjället runt Kläppenberget. På skoterturen ser din guide ti...

 • Kläppens skidäventyr

  Skidäventyr för hela familjen.  Utmana varandra i olika uppdrag på Kläppenberget!

Trollaktiviteter

 • Skotertur med Trolle & Trolla

  Följ med Trolle och Trolla på skoteräventyr runt på Kläppenberget! Ni sitter i en egen släde bakom en skoter som körs av Trolle & Trolla (de är väldigt måna om alla barn och kräver att de har hjälm, så de inte riskerar att skada sig). Färden går upp- och nedför backar, men framför allt genom skogen. Ni får veta ännu mer om hur trollen hamnade i Kläppen. Mammor och pappor är strängt förbjudna på denna tur (för mycket hemligheter som inte vuxna får veta)! 

 • Trolle & Trolla Afterski

  Gillar du musik? Det här är ditt tillfälle att sjunga och dansa loss tillsammans med Trolle & Trolla.  Stämningen brukar vara på topp på Tranantorget under trollens afterski där publiken får vara med och styra innehållet med hjälp av "chokladhjulet" och ibland får de som vill medverka på scenen. Det blir drag - häng med! 

 • Trolle cup

  En fartfylld skidtävling för alla barn. Våra skidlärare är på plats och kommenterar alla åk - de är pepp! I Trolle cup är alla vinnare och får en fin medalj.

 • Trolle & Trolla

  Sväng med oss!

 • Trolle & Trollas vintersaga

  Välkomna till Kläppens egen lilla teaterföreställning! Ett musikaliskt äventyr där vi får  följa med trollet Kolle på ett äventyr som kantas av mystiska varelser, okända platser och en magisk guldnyckel. Föreställningen passar hela familjen och är ca. 20 minuter lång.

 • Trolle & Trolla i snöriket

  Kom och lek med Trolle & Trolla i deras eget snörike, beläget i skogen, precis bredvid Trollslope, i anslutning till barnområdet! Aktiviteten börjar med att Trolle & Trolla berättar historier om deras tid på Kläppenberget. Kanske får du följa med in i deras hus och se vad som gömmer sig där? Bor det någon mer innanför timmerknutarna måntro...?!