Kidz 9-11 år

Gruppskidskolan för ungdomar i Kläppens skidskola är indelad i två olika åldersgrupper: Kidz 9-11 år och Ungdomar 12-14 år. Vi delar in grupperna efter nivå och vår målsättning är att individsanpassa undervisningen så mycket som möjligt. Genom det skapar vi bra möjligheter för utveckling och ett livslångt intresse för skidåkning. Undervisningen bygger på att lära och utvecklas genom att åka mycket skidor i varierande terräng.

Upplägg: Måndag-torsdag* och fredag-lördag

Vid veckor med mindre beläggning slår vi ihop Kidz och Ungdomar.
Samlingsplats: Tranantorget. I skidområdet finns det samlingsskyltar utmärkta efter typ av lektion du bokat.
*För att en veckokurs ska bli av måndag-torsdag måste det vara minst två anmälda deltagare. Vid en deltagare erbjuder vi två stycken 75 min lektioner måndag och tisdag.

Boka här >>

Level 1 - 75min

Förkunskapskrav: Inga, du är nybörjare och har aldrig provat tidigare. Vi lär ut grunderna inom skidåkning. Vi tränar på att svänga, bromsa och åka lift i de lätta backarna.
Boka här >>

Level 2 - 75 min

Förkunskapskrav: Du kan svänga och bromsa i gröna backar och är redo för, eller har provat blåa backar. Du klarar också av att åka knapplift själv.
Boka här >>

Level 3 - 75 min

Förkunskapskrav: Du kan svänga med bra fart i blåa backar och är redo för, eller har provat röda backar. Du klarar också av att åka ankarlift själv.
Boka här >>


Level 4 - 75 min

Förkunskapskrav: Du gillar utmaningar, kan åka i röda backar med hög fart och är redo för, eller har provat svarta backar. Du klarar också av att åka ankarlift själv.
Boka här >>

Snowpark, från 9 år-, 75 min

Förkunskapskrav: Du är en van skidåkare som tar dig ner för röda backar och vill lära dig att åka i parken. Parkkurs för dig som vill utveckla dina hopp- och railfärdigheter. Veckan anpassas efter deltagarnas förmåga.
Boka här >>