Kläppen Ski Resort

Kläppen Ski Resort är en av Sveriges största skidanläggningar. Det som särskiljer Kläppen från många andra är att det inte är ett vanligt fjäll, utan ett berg designat för att garantera den bästa åkningen i fyra väderstreck.

Sveriges största familjeägda skidanläggning

Allt började år 1982 när Per Eriksson pulsade runt på Kläppenberget i snöskor. Hans stora visioner 1982 är idag verklighet. Kläppen Ski Resort har alltid varit ett familjeprojekt och idag drivs skidanläggningen av hans son Gustav Eriksson och hans fru Lena Eriksson arbetar som HR-chef, deras tre barn spenderar nästintill all sin lediga tid på berget. Tillsammans med ett sammansvetsat gäng av kollegor och vänner fortsätter familjen Eriksson att utveckla Kläppenberget till att bli Skandinaviens mest upplevelserika semesteranläggning för familjer.

Utförsåkning
Höjd över havet 657 m
Högsta fallhöjd 315 m
Antal nedfarter 38 st
Antal liftar 21 st
Längsta nedfart 3 km
Total pistlängd 26 km
Elbelysta nedfarter 10 st
Snowpark´s 3 st
Pistmaskiner 5 st
   
Längdåkning
 Antal längdspår 4 st
 Total spårlängd 37 km
 Toppspåret 6.1 km
 Bergspåret 24,5 km
 Myrspåret Långa 9,4 km, mellan 7,7 km, korta 5,6 km
 Älvspåret 13 km

Gondol Sälen

En annan upplevelse är transporten från dalen till toppen med Gondol Sälen. Tack vare gondolbanans 51 gondoler, med en kapacitet på 2 600 personer i timmen, är liftköer sällsynta på skidanläggningen. Ett annat stort plus är att varje gondol har eluppvärmda sittplatser, vilket gör resan både bekväm och återhämtande inför nästa åk. Mer detaljerad information om Gondol Sälen kan du läsa i artikeln om Gondol Sälen.

Trolle & Trolla

Väl på plats kommer barnen skapa bekantskap med Kläppens stora personligheter, trollsyskonen Trolle & Trolla. Förutom att vistas i barnområdet bjuder trollen på flertalet färgsprakande och lärorika föreställningar under veckans gång där barnen bjuds in att sjunga med och interagera. 

Kläppen Snowpark

En annan faktor som satt Kläppen Ski Resort på skidkartan är de omtalade och prisbelönta parkerna; Kläppen Snowpark, Junior Snowpark och Blue Line. Den förstnämnda är utsedd till Nationalarena för Freeskiing och Snowboard och här förlägger både snowboard- och freeskiinglandslagen många av sina läger. Med lite tur kan man träffa på den svenska snowboardstjärnan Sven Thorgren som är en av Kläppens ambassadörer.

Vinteraktiviteter i Sälen

För den som önskar en annorlunda upplevelse rekommenderar vi vår guideledda snöskovandring på toppen av Kläppenberget. För den som önskar högre hastighet finns alternativet skotersafari, vilken likt våra andra aktiviteter utgår från toppen av berget. Läs mer om vårt utbud här >>

Restaurangutbud

Välj och vraka mellan Kläppens sju restauranger och caféer. Våra krögare värnar om de lokala företagarna i Sälen och Dalarna, därav är mycket av det som serveras på skidanläggningen tillagat på lokala råvaror. Filosofin hos Kläppen Restauranger är tydlig ”din skidresa ska också vara din matresa”. 

Boende på Kläppen

På Kläppen Ski Resort kan du välja mellan att bo på Hotell Kurbits, i våra olika stugbyar alternativt på en drop in-plats på Kläppens Camping

Längdskidåkning i fjällmiljö

I anslutning till den alpina skidåkningen finner du Kläppens fyra längdskidspår på totalt 37 kilometer för både skate och klassisk stil. Välj mellan att åka längdskidor längs med Västerdalälven nere i dalgången, på öppen och snötäckt myrmark eller på toppen av Kläppenberget. Självklart går gondolen att nyttja även för dig som har längdskidutrustning på fötterna.