Barnskidskola 6-8 år

I Kläppens skidskola vill vi skapa ett livslångt intresse för skidåkning. Därför bygger vi vår undervisning för barn, 6-8 år, på att ha roligt och att åka mycket skidor i varierande terräng. I undervisingen använder vi metoder som gör att barnen har roligt samtidigt som de utvecklar sin skidåkning. Vi tycker att det är viktigt att individanpassa lektionerna och utveckla eleverna på den nivån de är på idag. Därför bestämmer vi under veckan vad vi ska träna på tillsammans med er. Vår målsättning är att barnen ska få en fantastisk vecka och att de vill åka skidor i många år framöver.     

Upplägg: Måndag-fredag alt. fredag-lördag.
Samlingsplats: Barnområdet. I skidområdet finns det samlingsskyltar utmärkta efter den typ av lektion du bokat, se symbolerna nedan för barn 6-8 år.
*För att en veckokurs ska bli av måndag-fredag måste det vara minst två anmälda deltagare. Vid en deltagare erbjuder vi två stycken 75 min lektioner måndag och tisdag.
Boka här >>

Stortroll level 1, 6-8 år 75 min

Förkunskapskrav: Ditt barn är nybörjare och har aldrig provat förut. Vi tränar på att bromsa, glida och svänga i lätta backar.
Boka här >>

Stortroll level 2, 6-8 år 75 min

Förkunskapskrav: Ditt barn kan svänga och bromsa i gröna backar och är redo för, eller har provat blå backar. Ditt barn klarar också av att åka knapplift själv.
Boka här >>

 

Stortroll level 3, 6-8 år 75 min

Förkunskapskrav: Ditt barn kan svänga med bra fart i blå backar och är redo för, eller har provat röda backar. Ditt barn klarar också av att åka ankarlift själv.
Boka här >>

Stortroll level 4, 6-8 år 75 min

Förkunskapskrav: Ditt barn kan åka kontrollerat med hög fart i röda backar och är redo för, eller har provat svarta backar. Ditt barn klarar också av att åka ankarlift.
Boka här >>