Våra längdspår i Sälen

Söker du spår för längdåkning? Kläppen erbjuder inte bara utförsåkning i toppklass, här finns även längdåkningsspår redo tidigt på säsongen. Vi erbjuder fina längdspår redan i slutet av november och duktiga instruktörer. Vasaloppsåkare hittar hit, men det går givetvis utmärkt att packa matsäck och termos och hasa runt i sakta mak och njuta av utsikten från Toppspåret eller längs den vackra Västerdalälven.

Myrspåren - natursköna längdspår

MYRSPÅRET LÅNGA 9,4 KM
MYRSPÅRET MELLAN 7,7 KM
MYRSPÅRET KORTA 5,6 KM
Härliga naturspår med start vid Persgården. Spåren slingrar sig genom skogen och vidare upp över myrmark­erna på östsidan om Kläppenberget. Väljer du Långa eller Mellan, hittar du ett trevligt vindskydd med grillplats efter cirka fyra kilometer. Där svänger du även av till fortsättningen av Bergspåret. Det är även här du kommer tillbaka på Bergspåret efter att ha varit upp till toppen och vänt.

TOPPSPÅRET 6,1 KM - spår för längdåkning med backar

Kläppens vackraste längdspår med en helt magisk miljö. Spåret har några backar. Där spåret vänder vid cirka 3,5 km finns vindskydd med grillplats. För att komma till Toppspåret åker du gondolen till Toppstugan, alternativt skidor i Bergspåret. Gondolen ingår i längdspårknappen när man bär den synligt samt har längdutrustning med sig.

BERGSPÅRET 24,5 KM - längdåkning på berg

Bergspåret är en sammanslagning av alla våra spår uppe på berget. Början och slutet utgörs av Myrspåren. Första mittpartiet slingrar sig uppför (och nedför på tillbakavägen) berget i en härlig miljö. Vissa partier är ganska branta, men välpreparerade. Andra mittpartiet utgörs av Toppspåret. Ta gärna en pausfika i Toppstugan innan du fortsätter färden.

ÄLVSPÅRET 13 KM - bra träning för Vasaloppet

Spåret startar vid Välkomstcentret och vänder i Torgås, sju kilometer söder om Kläppen. Inledningen är plan och är nybörjarvänlig, men några kilometer innan Torgås går spåret in i en mer kuperad del. Hela spåret är elbelyst 06.00–22.00 alla dagar. Åtta kilometer av spåret har konstsnö och så mycket som möjligt av sträckan öppnar redan i november. Populärt spår för den som vill träna inför Vasaloppet med mycket stakåkning.

Ladda ner PDF här >>

Se spårstatus på Kläppen IDAG >>