Våra längdspår i Sälen

Våra härliga längdspår mäter sammanlagt 37 km. Myrspåret är ett naturspår där du kan välja mellan tre olika distanser. Toppspåret är det tveklöst vackraste spåret på Kläppen med både behagliga och utmanande backar här bjuds der på underbara vyer. Älvspåret är 13 km och startar vid Välkomstcentret. Spåret är elbelyst 06.00-22.00 alla dagar och åtta km av det har konstsnö.

MYRSPÅRET LÅNGA 9,4 KM, MELLAN 7,7 KM,  KORTA 5,6 KM

Härliga naturspår med start vid Persgården. Spåren slingrar sig genom skogen och vidare upp över myrmark­erna på östsidan om Kläppenberget. Väljer du Långa eller Mellan, hittar du ett trevligt vindskydd med grillplats efter cirka fyra kilometer. Där svänger du även av till fortsättningen av Bergspåret. Det är även här du kommer tillbaka på Bergspåret efter att ha varit upp till toppen och vänt.

TOPPSPÅRET 6,1 KM

Kläppens vackraste längdspår med en helt magisk miljö. Spåret har några backar. Där spåret vänder vid cirka 3,5 km finns vindskydd med grillplats. För att komma till Toppspåret åker du gondolen till Toppstugan, alternativt skidor i Bergspåret. Gondolen ingår i längdspårknappen när man bär den synligt samt har längdutrustning med sig.

BERGSPÅRET 24,5 KM

Bergspåret är en sammanslagning av alla våra spår uppe på berget. Början och slutet utgörs av Myrspåren. Första mittpartiet slingrar sig uppför (och nedför på tillbakavägen) berget i en härlig miljö. Vissa partier är ganska branta, men välpreparerade. Andra mittpartiet utgörs av Toppspåret. Ta gärna en pausfika i Toppstugan innan du fortsätter färden.

ÄLVSPÅRET 13 KM

Spåret startar vid Välkomstcentret och vänder i Torgås, sju kilometer söder om Kläppen. Inledningen är plan och är nybörjarvänlig, men några kilometer innan Torgås går spåret in i en mer kuperad del. Hela spåret är elbelyst 06.00–22.00 alla dagar. Åtta kilometer av spåret har konstsnö och så mycket som möjligt av sträckan öppnar redan i november. Populärt spår för den som vill träna inför Vasaloppet med mycket stakåkning.

Klicka för större spårkarta >>

Se spårstatus på Kläppen IDAG >>