Kanot & roddbåt

På Kläppen har du möjlighet att paddla kanot längs med den slående vackra Västerdalälven. Passa på att stanna upp för ett dopp i älven, fiske eller kanske en liten picknick. Boka någon av våra dagsturer eller hyr en kanot eller roddbåt och utgå från Kläppens camping.

Hyr kanot på Kläppens camping och paddla längst vackra Västerdalälven

Kanotuthyrning

Transtrand – Kläppen (6 km)
Paddla medströms i Västerdalälvens lugna vatten. Turen passar hela familjen och dig som inte har tidigare paddlingsvana. Turen tar ca 1,5-3 timmar.
600 SEK per kanot inkl. transport och flytvästar
Onlinebokning >>

Sälens by – Kläppen (15 km)
En längre dagstur i Västerdalälvens lugna vatten. Turen passar dig som har tidigare paddlingsvana. Vi rekommenderar fiske, bad och ett fikastopp på Håll Olagårdens gårdsbutik, Transtrand. Turen tar ca 4-6 timmar.
700 SEK per kanot inkl. transport och flytvästar 
Onlinebokning >>

Utgå från Kläppens Camping
Hyr en kanot i tre timmar eller en heldag. Paddlar ni söderut kommer ni efter cirka 2 kilometer till en mycket omtyckt sandbank. Vår rekommendation är att ta med både badkläder och picknick för ett längre stopp. 
350 SEK för 
3 timmar inkl. flytväst
500 SEK för hedag inkl. flytväst

När du bokar heldag / heldagstur ska kanoten återlämnas senast 1 timme innan stängning. Vår busstransport är allergivänlig. Önskar ni ta med husdjur i kanoten måste ni lösa egen transport till Transtrand / Sälens by.


Roddbåt

På Kläppen har du möjlighet att hyra roddbåt. För dig som vill fiska under roddturen säljer vi fiskekort för Transtrands och Limas Fiskevårdsområde i campingreceptionen. Läs mer om fiske här >>
200 SEK för 1,5 timme inkl. flytväst
350 SEK för 3 timmar inkl. flytväst
500 SEK för heldag inkl. flytväst

Bokning & Information

Boka: Tel. +46 (0) 280-96 200 eller på plats i campingreceptionen. För att garantera önskad tid/dag rekommenderar vi förbokning. Boka senast kl. 13.00 samma dag.

Information: Flytväst är obligatoriskt (ingår vid hyra av kanot och roddbåt). Åldersgräns för att hyra är 16 år. All utrustning hyres på kundens ansvar.