Fiske i Sälen

Fiska i Sälen här finns det gött om öring, röding, harr, abborre och gädda. Flugfiska eller meta vi har fisket för alla. Kläppen i Gråhedsdammen med Put and Take

Det fullständigt kryllar av fint fiske i området runt Kläppen. Det finns möjlighet till flugfiske, som kanske är det första man associerar fiske i Sälen med, men insjöfiske och mete är också utbrett. 

Gråhedsdammen - Precis runt knuten
Från Kläppen sett är det närmaste alternativet Gråhedsdammen. Här kan ni smidigt köpa fiskekort på plats för Put and take-fiske. Trakten har däremot mycket mer än så att erbjuda i fiskeväg. Fiskarterna det finns gott om i Sälen är t ex öring, regnbågslax, röding, abborre och brax. 

Fina fiskemöjligheter
Exempel på vattendrag med riktigt bra fiske är Furuälven, Görälven och Västerdalälven där röding och sik är vanligt förekommande. Området har även en och annan sjö och tjärn som bjuder på gynnsamt fiske. Här har ni goda chanser att dra upp en och annan regnbågslax eller öring.

Båtuthyrning
Roddbåt finns att hyra på Kläppens Camping. Läs mer här>>
I området finns det möjlighet att hyra båt. Läs mer här>>

Fiskekort

Fiskekort innefattar strömmande vatten, sjöar och bäckar. 

receptionen på Kläppens camping och lägenhetshotell Kurbits kan ni köpa fiskekort till två olika fiskeområden, Transtrands fiskevårdsområde och Lima fiskevårdsförening.

Vi har sommaröppet 20 juni - 21 augusti