Kläppen Arena - För hela familjen

Välkommen till Kläppen Arena i sommar och höst! Här kan hela familjen prova att hoppa på skidor eller snowboard och landa mjukt i en airbag, träna balans på slackline, åka skateboard i minirampen och hoppa på våra trampoliner.

Kläppen Arena är till för hela familjen!
Våra duktiga instruktörer hjälper dig utvecklas i vår arena vare sig det är på trampolinerna, på railsen eller på hoppen. Arenan passar alla oavsett ålder, från nybörjare till proffs.

Öppettider: 
20 aug- 7 nov: fredag-söndag 09.00-18.00.

Invigning av Kläppen Arena
Söndagen den 3 oktober är det en officiell invigning av Kläppen Arena som anordnas av Svenska Skidförbundet. Läs mer här>>

Priser: Vi har delat in Kläppen Arena i två delar, "Hopparenan" och "Parkarenan", vill ni göra allt så köper ni Kläppen Arena.

Kläppen Arena: Tillgång till både Hopp- & Parkarenan. 
Hopparena: Tillgång till hoppbacke med Airbag. ​
Parkarena: Tillgång till railpark, trampoliner, slackline, miniramp.

  Kläppenarena Hopparena Parkarena
Ett 2-timmarspass 395 SEK 310 SEK 240 SEK
Två 2-timmarspass 495 SEK 395 SEK 295 SEK
Säsongspass* 4 495 SEK    

*Säsongspasset:Gäller hela Kläppen arena under hela säsongen, men du måste fortfarande boka in en tid. Giltigt 5/7 -15/8 alla dagar och under perioden 20/8- 7/11 fredag-söndag

Bokningsbara pass: 

Välj mellan följande 2-timmarspass:
09.00-11.00
11.15-13.15
13.30-15.​30
15.45-17.45


Hur bokar jag?
Du kan boka din plats genom att maila oss eller ring oss på 0280 962 00 För garanterad plats rekommenderas förbokning. Drop-in i mån av plats kontakta oss på telefon för mer info.

Hyra utrustningläs mer här >>

I Kläppen Arena finner du:

 • Hopparenan
  Hopparenan består av 2 hopp och en stor airbag. Första hoppet är till för nybörjaren, där du kan lära dig att ta fart och åka på mattan/backen plus göra ditt första hopp. Andra hoppet är för den mer avancerade åkaren, där du kan träna in nya tricks.

 • Parkarenan
  Parkarenan är ett samlingsnamn för alla andra aktiviteter du kan göra. I Parkarenan kan du bland annat:

  • Åka i vår Railpark. I Railparken finner du 4 saker du kan åka skidor och snowboard på, i tuffa termer kallas dessa för "features". Dessa är uppdelade i två linjer. En lätt och en svår. På den lätta kan du lära dig din första "slide" eller "50-50" som är två andra slangtermer man säger när man åker på "featuresen".

  • Hoppa på våra Trampoliner. Trampolinerna är anpassade för att hoppa med skidor & snowboards på och den speciella hopputrustningen hyr man på plats. Men det går självklart bra att även hoppa med bara sina strumpor på.

  • Åka i vår Miniramp. Lär dig att "droppa in" eller träna in nya tricks i minirampen samtidigt som du har full koll på vad som händer i hopparenan, minirampen ligger precis vid hoppen. Här kan du åka skateboard, kickbike och inlines.

  • Träna balansen på Slackline. Någonting man inte kan få för mycket utav är balans. En Slackline är enkelt förklarat ett långt smalt band som är uppspänt mellan två punkter där man kan träna på att gå balansgång i mellan.
Arena camps >>

Kläppen Arena Camp

Boka in höstlovet roligaste camp! För dig som gillar utmaningar.
Grupper >>

Grupper Kläppen Arena

Ta med dig klubben, föreningen och vänner på en gruppresa till Kläppen Arena.
Kläppen Arena Rail Battle >>

Kläppen Arena Rail Battle:

Railjam i ett sessionformat med en spännande head-to-head final. 
Bra att veta >>

Bra att veta

Inför ditt besök på Kläppen arena är det en del praktiska saker som är bra att känna till.

Unik satsning lyfter svensk snowboard och freeski mot nya höjder!

En träningsanläggning för skid- och snowboardåkare, som det inte finns motsvarighet till i norra Europa, finns nu i Kläppen. Det är Svenska Skidförbundet, Sveriges Olympiska Kommitté, Riksidrottsförbundet och Sälens IF som tillsammans med Kläppen Ski Resort har genomfört en unik satsning.
Här tränar inte bara eliten, utan alla som vill kan prova att hoppa eller göra trick på skidor eller snowboard. I Kläppen Arena hittar du också en dry slope med rails, proffstrampoliner, miniramp för skateboard, kickbike eller inlines.