Kläppen Arena - För hela familjen

Välkommen till Kläppen Arena i sommar! Här kan hela familjen prova att hoppa på skidor eller snowboard och landa mjukt i en airbag, träna balans på slackline, åka skateboard i minirampen och hoppa på våra trampoliner.

Kläppen Arena är till för hela familjen!
Våra duktiga instruktörer hjälper dig utvecklas i vår arena vare sig det är på trampolinerna, på railsen eller på hoppen. Arenan passar alla oavsett ålder, från nybörjare till proffs. I Kläppen Arena finner du:

 • Hopparenan
  Hopparenan består av 2 hopp och en stor landningskudde. Första hoppet är till för nybörjaren, där du kan lära dig att ta fart och åka på mattan/backen plus göra ditt första hopp. Andra hoppet är för den mer avancerade åkaren, där du kan träna in nya tricks.

 • Parkarenan
  Parkarenan är ett samlingsnamn för alla andra aktiviteter du kan göra. I Parkarenan kan du bland annat:

  • Åka i vår Railpark. I Railparken finner du 4 saker du kan åka skidor och snowboard på, i tuffa termer kallas dessa för "features". Dessa är uppdelade i två linjer. En lätt och en svår. På den lätta kan du lära dig din första "slide" eller "50-50" som är två andra slangtermer man säger när man åker på "featuresen".

  • Hoppa på våra Trampoliner. Trampolinerna är anpassade för att hoppa med skidor & snowboards på och den speciella hopputrustningen hyr man på plats. Men det går självklart bra att även hoppa med bara sina strumpor på.

  • Åka i vår Miniramp. Lär dig att "droppa in" eller träna in nya tricks i minirampen samtidigt som du har full koll på vad som händer i hopparenan, minirampen ligger precis vid hoppen. Här kan du åka skateboard, kickbike och inlines.

  • Träna balansen på Slackline. Någonting man inte kan få för mycket utav är balans. En Slackline är enkelt förklarat ett långt smalt band som är uppspänt mellan två punkter där man kan träna på att gå balansgång imellan.
Öppettider och priser >>

Öppettider och priser

Bokningen för Kläppen Arena öppnar 15 mars. Läs mer om öppettider och priser.
Grupper >>

Klubbar & Grupper

Ta med dig klubben, föreningen och vänner på en gruppresa till Kläppen.
Kläppen camps >>

Kläppen Camps

Ett camp för de som vill prova på Kläppen Arena men även andra sommaraktiviteter. Hos oss kan ni välja mellan tre olika camps.

Unik satsning lyfter svensk snowboard och freeski mot nya höjder!

En träningsanläggning för skid- och snowboardåkare, som det inte finns motsvarighet till i norra Europa, finns nu i Kläppen. Det är Svenska Skidförbundet, Sveriges Olympiska Kommitté, Riksidrottsförbundet och Sälens IF som tillsammans med Kläppen Ski Resort har genomfört en unik satsning.
Här tränar inte bara eliten, utan alla som vill kan prova att hoppa eller göra trick på skidor eller snowboard. I Kläppen Arena hittar du också en dry slope med rails, proffstrampoliner, miniramp för skateboard, kickbike eller inlines.