Hyr ut din stuga genom oss

Stugförmedling
På Kläppen finns idag ca 800 lägenheter och stugor. Efterfrågan på boende ökar ständigt och för att möta den och samtidigt kunna erbjuda gästerna ytterligare valmöjligheter, letar vi ständigt efter fler boenden att förmedla. Genom att förmedla din stuga/lägenhet via oss har du god möjlighet till intäkter under de veckor du själv inte använder ditt boende.

Varför hyra ut?            
Det är enkelt och tryggt att hyra ut ditt boende via oss på Kläppen. Vi hanterar kontakten med hyresgästen, det praktiska kring uthyrningen, gästservice på plats samt avsyning (alt. avresestädning), där vi kontrollerar att stugan/lägenheten är i gott skick inför ankommande gäst.
Som stugägare följer du uthyrningen av din stuga/lägenhet via en egen inloggning på klappen.se

Vi erbjuder rådgivning baserad på god marknadskännedom och vi strävar efter att säkerställa bästa uthyrning enligt gällande lagar, föreskrifter och etiska regler. Vårt mål är att du ska uppleva samarbetet med oss som tryggt och problemfritt.

Vilka typer av boenden förmedlar vi?
Vi förmedlar uthyrning av bostäder till fritidsändamål i anslutning till anläggningen. Stugan/lägenhetens inredning och eventuella ytterliga fördelar ska därför passa fritidsresenärer.
Efterfrågan är störst för stugor/lägenheter som ligger nära våra pister och anslutningsliftar samt är i nyrenoverat skick.

Inför uthyrningen
Inför att vi tar in din stuga/lägenhet till förmedling träffas vi (en representant från Kläppens bokning, städ och vaktmästeri) och tillsammans går vi igenom stugans skick och faciliteter samt fotograferar stugan/lägenheten. Därefter lämnar vi förslag på en beskrivning och pristyp av din stuga/lägenhet.

Väletablerade försäljningskanaler ger goda intäkter
Genom att hyra ut via oss marknadsförs ditt boende i väl etablerade marknadsförings- och försäljningskanaler, vilket ger goda möjligheter till intäkter. Stugan/lägenheten presenteras i Kläppens onlinebokning och säljs via vår telefonförsäljning. Kläppen har de senaste säsongerna haft en beläggningsgrad på 90% för allt förmedlat boende v52-14 vilket bäddar för bra beläggning för ditt boende. För att se dina potentiella intäkter, kontakta Linda Bergström på vår Logiavdelning. Exempel på intäkt vid uthyrning på hel vecka efter avdragen provision till Kläppen

Förmåner och rabatter
Kopplat till Uthyrningsavtalet finns ett VIP-kort, dessa berättigar till bra rabatter på skipass, skidskola, i skidshop och skiduthyrningen. Övriga rabatter och erbjudanden kan tillkomma.

Service på plats
Under gästens vistelse finns våra vaktmästare och städpersonal på plats för att hjälpa gästen om något händer i boendet. Genom Uthyrningskontraktet har du som stugägare fördelaktiga priser på både vaktmästeri- och städtjänster.
Din stuga/lägenhet är genom Uthyrningskontraktet skyddad mot exempelvis skadegörelse. Om en inventarie går sönder under vistelsen hanterar och ersätter vi detta. Fullständiga villkor finns i uthyrningskontraktet.

Uthyrningskontrakt
Ta del av vårt Uthyrningskontrakt genom att kontakta Linda Bergström på Logiavdelningen, linda.bergstrom@klappen.se