Cykla mountainbike i Sälen

Med Kläppens camping som utgångspunkt kan du cykla tre lätta/medelsvåra leder som passar hela familjen. Kör ett intensivt träningspass och avsluta med ett svalkande dopp i Västerdalälven, eller ta med hela familjen på en lättare tur och avsluta med en fika på IRIS Glasskafé.

Från Kläppens camping startar våra tre leder som är anpassade för MTB och cykelcross. Lederna kan beskrivas som lätta till medelsvåra.  Se lederna på en karta >>

Älsvslingan - 6,5 km
Typ av cykling: MTB, cykelcross.
Startplats: Kläppens Camping.
Underlag: Grusväg, gräs och stig.
Karaktär: Leden är lättcyklad och flack och passar hela familjen.
Beskrivning: Leden startar vid Kläppens camping och går sedan söderut över ängarna och genom skogen intill älven. 3,5 km söderut vid Gråheden vänder leden och går sedan norrut på banvallen tillbaka via Kläppentorget och tillbaka ned till Kläppens camping. Strax innan leden vänder finns en slogbod som är ett trevligt utflyktsmål. Leden kan vara blöt efter regnväder.

Gusjöslingan - 4 km
Typ av cykling: MTB, cykelcross.
Startplats: Kläppens Camping.
Underlag: Stig och grusväg.
Karaktär: Leden är lättcyklad och delvis ganska flack men har också ett parti med lite mer teknisk cykling. Leden passar hela familjen.
Beskrivning: Leden startar vid Kläppens camping, går sedan norr ut på ett naturskönt område längs älven för att senare korsa riksväg 66. Efter riksvägen går leden vidare på en fin och lite mer teknisk slinga genom skogen för att senare gå tillbaka söderut längs gamla järnvägsbanken och tillbaka till Kläppens camping

Örebäcksleden - 11 km
Typ av cykling: MTB, cykelcross.
Startplats: Kläppens Camping.
Underlag: Stig, grusväg och asfalt. Obs! Leden går ca 1 km längs med riksvägen.
Karaktär: En något svårare led då det är en del uppför i början. I övrigt är leden lättcyklad och passar hela familjen.
Beskrivning: Leden startar vid Kläppens camping och tar dig norr ut via första delen av Gusjöslingan, över riksvägen och vidare upp för en lång stigning på en grusväg, sedan viker den av uppåt mot Vasaloppsvägen. Efter ca 3km kommer du till en slogbod där du viker av söderut. Följ skyltning längs grusvägen tillbaka till skidanläggningen. En bit in i skidanläggningen viker leden av längs gamla downhillbanan ner via Tranantorget och tillbaka till Kläppens camping.

 

Tips i närheten av Kläppen - MTB i Rörbäcksnäs
I Rörbäcksnäs har man hårdsatsat på MTB och crosscountry-cykling sen 2007. Något som har lönat sig då de nu hunnit bli en av Sveriges mest populära destinationer för mountainbike-entusiaster. Med flera leder i varierande svårighetsgrader och längd är Rörbäcksnäs ett paradis för crosscountry-älskare. Här hittar ni en detaljvy över lederna.

Biking Dalarna samlar de bästa lederna och lockar årligen en stor mängd cross country-cyklister till regionen, för fler alternativ av både lätta till svåra cykelleder i Sälenområdet. Se bikingdalarna.se

Cykeluthyrning

Hos oss kan du hyra cyklar som passar hela familjen, från mountainbikes till balanscyklar för de yngsta.