Kläppen Race Academy

Nyhet - vi fortsätter vår satsning på alpina raceåkare. Till hösten 2024 startar vi upp Kläppen Race Academy där vi riktar oss mot ungdomar och postgymnasial träningsverksamhet för FIS-åkare.

Målsättningen är att ge ungdomar kompletterande träning till föreningsverksamheten samt ge FIS-åkare möjlighet till en fortsatt alpin satsning efter skidgymnasiet.

Komplettera träningen med enstaka dagar eller lägga en full träningsplan för hela säsongen.
Träningsverksamhet 

Under vintern kommer vi att bedriva merparten av träningen i Kläppen Race Arena. För att kunna erbjuda varierad och utvecklande träning kommer vi även lägga träning under kvällstid.  Med kvällsträning kommer vi kunna nyttja Kläppens fulla potential med längre åk och varierad terräng och lutning. Mer info om träningsupplägg för höst och vinter presenteras inom kort.  

För distrikt och föreningar kommer vi också att kunna bistå med träningshjälp vid lägerverksamhet i Kläppen.

Postgymnasial träningsverksamhet för FIS-åkare.   

Kombinera din träning med deltidsarbete. För att fortsatta sin sportliga satsning efter skidgymnasiet vill vi vara med och erbjuda FIS-åkare bra förutsättningar för träning och tävling. Hos oss på Kläppen Race Academy finns möjlighet att kombinera detta med arbete på Kläppen Ski Resort. Vill du få möjligheten att vara med i teamet som kombinerar träning och deltidsarbete och få information om hur man ansöker till detta.

Kontakta Fredrik Stenmalm, Sportchef Kläppen på +46(0)280-96283 eller fredrik.stenmalm@klappen.se

Tränare

  • Fredrik Karlsson – Fler års erfarenhet som tränare för Europa Cup dam Sverige, samt flera år som regions-  och distrikttränare. Tränarutbildning genom Svenska Skidförbundet (SATU). 
  • Fredrik Karelius – Fler års erfarenhet som regions och distriktstränare. Dessförinnan många år som klubbtränare i Sälens IF. Tränarutbildning genom Svenska Skidförbundet (SATU).    

Vid behov tar vi in extratränare.

Kontakt och bokning

Bokning
Kommer inom kort så snart träningsupplägget presenteras.

Kontakt 
För frågor eller mer information

  • Fredrik Stenmalm  +46 (0) 280-96 283
  • Fredrik Karelius på 073-644 66 03

Om Kläppen Race Arena/Academy

För Kläppen Ski Resort är det viktigt att kunna erbjuda bra tränings- och tävlingsmöjligheter för landets barn, ungdomar och FIS-åkare.  

För tre år sedan startade vi Kläppen Race Arena där vi ville ge möjlighet till bra träningstider och bra underlag. Vi har genom åren fått väldigt fin respons på vår satsning och idag tränas det dagligen hos oss samt att vi arrangerat många tävlingar så som Only 16, FIS, Europa Cup och många ungdomskval och finaler.   

Kläppen Race Academy  är ett nystartat samarbete mellan Kläppen Ski Resort & ett tränarbolag som har det operativa ansvaret med tränare där vi tillsammans vill erbjuda träning på högsta nivå och där tränarna har stor kompetens inom alpin träningsverksamhet.  

Vår målsättning är att skapa en arena med tillgänglighet för träning och tävling och där vi är med och bidrar till en utveckling inom svensk alpin skidåkning. Hos oss ska man kunna träna och tävla i lugn och ro, oavsett hur gammal man är eller vilken nivå man befinner sig på.