Om skidskolan

Varför vara nöjd när du kan bli lycklig?

Visste du att rolig skidåkning kan bli fantastisk? Investera en timme i skidskolan och med enkla knep och instruktioner kommer du att upptäcka nya sidor av skidåkningen. Alla har potential att utvecklas. Kläppens skidlärare, en skara på cirka 35 personer i åldrarna 19–55 är alla utbildade i olika steg. Det betyder att du får en skidlärare som kan utveckla det du önskar. Att sätta barnen i skidskola är för de flesta en självklarhet, men varför bara vara nöjd med din egen skidförmåga. Låt skidåkningen utvecklas med hela familjen och ni kommer att ha ett gemensamt intresse för resten av livet. Ingen kommer att tröttna!

Vilka är våra instruktörer?

Alla våra skid- och snowboardlärare är certifierade och kvalitétssäkrade!

På Kläppen Ski Resort har vi varje säsong ca 30 verksamma skid- och snowboardlärare.
Vi är måna om att kunna erbjuda dig som gäst den bästa vintersemestern och ett led i detta är att du som bokar en lektion ska veta att du kan förvänta dig att få den bästa hjälpen. Därför har alla våra instruktörer genomgått en certifierad utbildning, via SLAO, Skidförbundet eller Friluftsfrämjandet. Det finns tre olika nivåer på certifiering, en nationell och två internationella certifieringar, läs om de olika certifieringarna lite längre ned.

Vad innebär certifieringen?
De olika certifieringarna innebär att våra instruktörer har olika utbildningar och att de jobbar med olika nivåer på skid-och snowboardåkare. För oss är det viktigt att du som gäst ska känna dig trygg och att du ska veta att du får en instruktör som kan hjälpa dig, oavsett vilken nivå du befinner dig på.
Därför är det viktigt att du funderar på vad du vill lära dig och på vilken nivå du är på idag, innan du bokar en lektion. Efter det kan vi se till att du får en lärare med rätt kompets för just dig.

Utöver certifieringen så jobbar vi varje vecka med internutbildningar för att ständigt utveckla skidlärarnas färdigheter i både undervisning, ledarskap och skidåkning.

Hoppas vi får möjlighet att åka tillsammans med dig och dela med oss av vår glädje för skidåkning.

Vi vet att våra instruktörer kommer hjälpa dig att ta stora steg framåt. Men kanske är det glädjen och upplevelsen på snö som utvecklar mest.

Fredrik Stenmalm
Skidskolechef
Kläppen Ski Resort

De olika certifieringarna

- Den nationella certifieringen, som utfärdas av Svenska Skidlärarföreningen visar på att våra instruktörer har minst 60 utbildningstimmar + två veckors praktik inom områdena teknik, pedagogik, säkerhet, ledarskap och metodik.

- Den första nivån på den internationella certifieringen utfärdas av IVSI, International Federation of Ski Instructors. Certifieringen garanterar att din instruktör har minst 250 utbildningstimmar inom teknik, pedagogik, metodik, ledarskap och säkerhet. Instruktörer på den här nivån under visa på alla nivåer inom en disciplin.

- Den högsta internationella certifieringen utförs av ISIA, International Ski Instructors Association. Certifieringen garanterar att din instruktör har minst 450 utbildningstimmar inom områdena teknik, pedagogik, metodik, ledarskap och säkerhet. Instruktören på den här nivån undervisar inom flera discipliner och på alla nivåer.