Junior- VM Snowboard och Freeskiing i Kläppens Snow park Fredagen den 5 oktober 2018 blev officiellt att Kläppen Ski Resort får Junior- VM i snowboard och Freeskiing.

Urdrag fr. pressreleasen

– Vi är mycket glada över att Svenska Skidförbundet får arrangera ytterligare ett stort mästerskap och ser det som ett kvitto från FIS att vi kan detta med att arrangera internationella topp-event, säger Ola Strömberg, förbundsdirektör på Svenska Skidförbundet.

– Vi är otroligt hedrade över att få vara arena när junior-VM arrangeras i Sverige! Vår park rankas av åkarna som en av världens bästa och vi är sedan flera år tillbaka nationalarena för Freeskiing och snowboard. Vi har många års erfarenhet av att arrangera tävlingar och vi har kontinuerligt satsat på att utveckla vår park. Tillsammans ska vi nu arrangera ett världsmästerskap av högsta klass, säger Fredrik Stenmalm, Sportchef på Kläppen Ski Resort.

Läs hela Pressreleasen >>

Under VM kommer man tävla i Slopestyle och Big Air och vi väntar ca 300 tävlande från världens alla hörn. De tävlande anländer till Kläppen Ski Resort den 4 april och har under fredagen och lördagen (5 och 6 april) träning i parken. Söndagen den 7 april är första tävlingsdagen.

Program Junior- VM Snowboard och Freeskiing i Kläppens Snow park 5th April Training FK & SB Slopestyle.

6th April Training FK & SB Slopestyle
7th April Qualification FK Slopestyle
8th April Qualification SB Slopestyle
9th April Semifinals & Finals SB & FK Slopestyle
10th April Reserve Day
11th April Qualification FK Big Air
12th April Qualification SB Big Air
13th April Semifinals & Finals SB & FK Big Air

Under hela VM-perioden kommer tävlingsarenan vara avstäng för allmänheten. Parksidan där vi har rail, boxar och halfpipe kommer under VM vara öppen för allmänheten och vi kommer komplettera den sidan med något hopp. Mer info kommer fortlöpande på den här sidan.

Söndag-Lördag

(v.14)