Kläppen inleder samarbete för att motverka psykisk ohälsa

Tillsammans med den ideella organisationen Aldrig Ensam vill Kläppen Ski Resort bidra till en öppnare dialog kring psykisk ohälsa i fjällvärlden.

- Det känns otroligt spännande att inleda ett samarbete med Kläppen Ski Resort. Vi inom organisationen är väl medvetna om att när människor är på semester och slappnar av är de mer mottagliga för viktiga budskap. Den möjligheten, att nå ut med livsviktig information och kunskap till Kläppens gäster vill vi ta vara på. Vi vill även ge alla unga som arbetar säsong en grundkunskap inom psykisk ohälsa, samt konkreta verktyg för hur de kan hjälpa både sig själva och personer i deras närhet. Det här är början på ett långsiktigt samarbete där vår ambition är att ge både ungdomar och familjer bättre kunskaper inom psykisk ohälsa. Det här samarbetet kan förhoppningsvis resultera i att vi i slutändan bidrar till att rädda liv. Ingen ska behöva leva med psykisk ohälsa i hemlighet, säger Charlie Eriksson.

Charlie Eriksson, grundare av Aldrig Ensam.

- Det här samarbetet kan förhoppningsvis resultera i att vi i slutändan bidrar till att rädda liv. Ingen ska behöva leva med psykisk ohälsa i hemlighet, säger Charlie Eriksson.

För Gustav Eriksson, VD på Kläppen Ski Resort och Lena Eriksson, HR-chef på Kläppen Ski Resort, var det en självklarhet att gå in i samarbetet med Aldrig Ensam.

- Var fjärde person i Sverige har på något sätt drabbats av psykisk ohälsa. Alla kan drabbas, antingen själv eller som anhörig, säger Lena Eriksson och fortsätter.

- Kläppen som arbetsgivare är ett familjärt företag som bryr sig om och vill göra skillnad både bland vår personal och våra gäster. Hos oss ska alla må bra. Det första steget i samarbetet var att personalen fick boken Aldrig Ensam, där Charlie berättar om sin egen resa och erfarenheter kring psykisk ohälsa. Därefter har det hållits föreläsningar på plats i Kläppen med alla ledare och personal. Detta är något som vi kommer att genomföra regelbundet under hela året, inte bara under vintersäsongen, för att just sprida kunskap och prata om erfarenheter kring ämnet. Våra gäster märker denna säsong av det nya samarbetet genom information som rullar på våra informationsskärmar ute i anläggningen och hotellgäster möts av Charlies bok vid incheckning, säger Lena Eriksson.

Lena Eriksson, HR-chef på Kläppen Ski Resort och Gustav Eriksson, VD på Kläppen Ski Resort.

- För oss som arbetar med personal och gäster, samt är måna om att alla ska trivas och må bra är detta en superviktig del i arbetet. I vår värdegrund ingår omtänksamhet och vi upplever att allt fler unga mår dåligt i vårt samhälle, att då kunna bidra med en bra miljö där man kan komma och röra sig samt koppla av och nås av den viktiga information som Aldrig Ensam sänder ut är verkligen något som känns viktigt och omtänksamt. Genom att vara budskapsgivare kan vi hjälpa till att rädda liv, säger Gustav Eriksson, VD för Kläppen Ski Resort.

Charlie Eriksson, grundare av Aldrig Ensam och Axel Schylström, artist, föreläsare och inspiratör berättar om samarbetet med Kläppen Ski Resort.