KLÄPPEN SNOWPARK

Kvadrupel välkomna till Sälen och Sveriges bästa snowpark!

I Kläppen har vi inte mindre än tre snowparks och en hoppkudde i toppskick för snowboard och freeskiing. Dessa är vida kända och uppskattade tillhåll för alla parkälskare. Junior Snowpark motsvarar en grön backe och erbjuder en perfekt startpunkt för parkåkandet. När behovet för en lite större utmaning pockar är Blue Line ett naturligt nästa steg. Här erbjuder både hopp och rails lite mer tuggmotstånd.

Nationalarenan – Kläppen Snowpark

Kronan på verket är ändå vår stora park – Kläppen Snowpark – med en röd och en svart linje. Parken har sen länge anlagts med lika delar passion och kunnande. Den håller så pass hög klass att både snowboard- och freeskiinglandslagen regelbundet förlägger sina läger här. 

Nyhet för i sommar - Kläppen Arena

I vår nya arena hittar du en dry slope med rails, proffstrampoliner, miniramp för skateboard, kickbike eller inlines och så självklart den stora hoppkudden! Detta är en unik satsning som lyfter svensk snowboard och freeski mot nya höjder! Det är Svenska Skidförbundet, Sveriges Olympiska Kommitté, Riksidrottsförbundet och Sälens IF som tillsammans med Kläppen Ski Resort har genomfört en unik satsning. Läs mer här >>

Att tänka på

All åkning sker på egen risk. Därför är det viktigt att ni är uppmärksamma och medvetna om era omgivningar. Parkens skick kan också variera något beroende på både väder och snöförhållanden.


För att upprätthålla den säkerhet som krävs i snowparks för att alla ska trivas och ha roligt tillsammans finns det några regler som vi vill att man följer när man åker i våra parker, se nedan.

  • Nytt för iår är att alla måste bära hjälm när ni åker i parken.
  • Åkning sker på egen risk.
  • Var ALLTID uppmärksam! Inspektera parken innan du åker, alla hopp är inte lika stora.
  • Markerade och omarkerade föremål existerar.
  • Snowparkens skick varierar beroende på väder och snöförhållanden.
SM i Kläppen >>

SM i Snowboard och Freeskiing 1-3/4

Kläppen Ski Resort åter igen som arena för SM i snowboard och freeskiing. Grenar som tävlingarna avgörs i är Slopestyle, Big Air...
Hit N' Turn >>

Kläppen Hit n' turn 12/3

Banked slalom är en urgrävd bana med doserade kurvor "en rodelbana i snö", där åker du på tid.
Ålander Freeski Camp >>

Ålander Freeski Camp

Är ett dag-camp som bestå av massor av parkåkning tillsammans med coachen Samuel Ålander. Måndag-torsdag vecka 7, 8 och 9.
Junior park session >>

Junior park session

Hoppsession i juniorparken för alla barn och ungdomar upp till 14 år. Våra parkinstruktörer hjälper till att inspirera och ge tips.

Öppettider

Juniorparken:
Öppet till 16.30
Blue line:

Öppet till 18.00
Stora parken:
Öppet till 18.00

Sociala medier

Instagram: @klappensnowpark