Mat & Nöje

Sälens mat och restauranger

Livsnjutarfrukost, härliga luncher, goda middagar, eller en riktigt mysig fikastund i Sälen – på Kläppen behöver ni aldrig gå hungriga. Här serveras mat som faller alla i smaken.

Skidresa och matresa i ett

Filosofin hos Kläppen Restauranger är tydlig ”din skidresa ska också vara din matresa” och en del av din vinterupplevelse. Krögarna Janne Söderberg och Magnus Wieselqvist är passionerade skidåkare med mat och dryck som största gemensamma intresse.

Därför ligger det mycket kärlek bakom recepten och de olika karaktärerna som genomsyrar de vitt skilda restaurangerna på Kläppen, där allt lagas från grunden och tar hänsyn till familjens olika smaker.

Julbord på Kläppen

Boka julbord på Kläppen. I år blir det på Halster.

Nyårsmat

Nyårssupé eller grillbuffé? Vi har båda två.
Brasseri Karelius >>

Brasserie Karelius

Matinspirationen är hämtad från hela världen, även om rötterna kommer från det franska köket och med förkärlek till regionens råvaror. Det här är ett klassis...
Halster Bar & Bistro >>

Halster Bar & Bistro

Nya hjärtat i Kläppen till Halster återvänder du med fördel till frukost, lunch och middag. Trevlig bordsservering, rymlig atmosfär och på eftermiddagens hän...
Bageriet >>

Bageriet

I vårt bageri bakar vi bröd och konditoriprodukter till alla våra egna restauranger. För dig som gäst kan du ta del av det på någon av våra härliga...
Pizza på Bageriet >>

Pizza

Lagom till eftermiddagen runt 15.00 värmer vi upp pizzaugnen då förvandlas Bageriet till en mysig kvarterskrog med pizza på menyn. Du kan avnjuta klassiska...
Toppstugan >>

Toppstugan

Toppstugan bjuder på storslagen utsikt. Här serveras egna bakverk, smörgåsar, lättare barlunch tillsammans med varma och kalla drycker från baren.
Fred's Grill och Coffee shop >>

Fred's place

Fred´s Grill här kan du köpa den supergoda Fred´s burger. Fred´s coffee ett lite mysigt fikaställe med massa godsaker.
Persgården >>

Persgården

Persgården har bergets godaste våfflor. Ett populärt utflyktsmål även för de som inte har skidor på fötterna.
Restaurangkarta >>

Restaurangkarta

På kartan nedan ser du hur alla Kläppens restauranger finns utspridda över hela berget.
After ski på Halster >>

After ski på Halster

Information uppdaterat den 18 september 2020 AfterSki på Restaurang Halster – inte i vinter, men…!  Alla Kläppenvänner känner till AfterSki som avslutning på...
Tranan >>

Tranan

Köket serverar alltid hemlagad husmanskost och på lunchmenyn finns alltid en fisk, en kött och en veg och flera av barnens favoriter som mättar hungriga skidåkare.
Tranan – vår mesta lunchrestaurang

Det givna lunchalternativet hos oss är centralt belägna Tranan. Här serveras hemlagad husmanskost med en generös salladsbuffé i en skön miljö. Förutom dagens lunch erbjuds givetvis även vegetariska och à la carte-alternativ.

Klassisk matkärlek på Brasserie Karelius

På Brasserie Karelius serveras vackert upplagda rätter med en betoning på klassiska maträtter och en tydlig fallenhet för det franska köket. Man har här även en stark förkärlek till lokala och närproducerade råvaror.

Halster Bar & Bistro – vår nya hotellrestaurang

Äntligen slår vår nya hotellrestaurang upp dörrarna! På Halster Bar & Bistro startar dagarna med en riktigt härlig hotellfrukost – med bröd från vårt egna bageri, juicer, müsli och charkuterier. 

Lunchen serveras med flera goda alternativ och middagarna har en inriktning på grillat. Halster Bar & Bistro står även värd för vårt stora klassiska julbord och nyårsfirandets grillbuffé. 

Andra smultronställen

Utöver restaurangerna finns otaliga pärlor utspridda över hela Kläppen. Hämta en pizza, köp nybakt bröd eller konditoriprodukter på Bageriet. Besök Toppstugan för en riktigt lyxig lunch med en ännu lyxigare utsikt. Här serveras även en noggrant komponerad trerätters nyårssupé. 

Persgården serverar bergets godaste våfflor men också smörgåsar och gulasch. Allt medan elden sprakar i den öppna spisen. Fred’s Place finns på Tranantorget. Här bjuds det inte bara på goda mackor och fikabröd med varma och kalla drycker, utan även hamburgare och korv.

Här hittar ni hela vår restaurangkarta!