Ungdomar 12-14 år

Gruppskidskolan för ungdomar i Kläppens skidskola är indelad i två olika åldersgrupper; Kidz 9-11 år och Ungdomar 12-14 år. Vi delar in grupperna efter nivå och vår målsättning är att individsanpassa undervisningen så mycket som möjligt. Genom det skapar vi bra möjligheter för utveckling och ett livslångt intresse för skidåkning. Undervisningen bygger på att lära och utvecklas genom att åka mycket skidor i varierande terräng.      

Vid veckor med mindre beläggning slår vi ihop Kidz och Ungdomar.
(måndag-torsdag och fredag-lördag)

Samlingsplats Ungdomar 9-14 år, Vuxna 15 år- och skidupplevelser och snowboard: Tranantorget
I skidområdet finns det samlingsskyltar utmärkta efter typ av lektion du bokat.

Level 1 - 75 min

Förkunskapskrav: Inga, du är nybörjare och har aldrig provat tidigare. Nybörjarkurs för dig som vill lära dig grunderna inom skidåkning. Vi tränar på att svänga, bromsa och åka lift i de lätta backarna.

Level 2 - 75 min

Förkunskapskrav: Du kan svänga och bromsa i gröna backar och är redo för, eller har provat blåa backar. Du klarar också av att åka knapplift själv.

Level 3 - 75 min

Förkunskapskrav: Du kan svänga med bra fart i blåa backar och är redo för, eller har provat röda backar. Du klarar också av att åka ankarlift själv.

 

Level 4 - 75 min

Förkunskapskrav: Du gillar utmaningar, kan åka i röda backar med hög fart och är redo för, eller har provat svarta backar. Du klarar också av att åka ankarlift själv.

Snowpark, från 9 år, 75 min

Förkunskapskrav: Du är en van skidåkare och vill lära dig åka i parken. Parkkurs för dig som vill utveckla dina hopp- och railfärdigheter. Veckan anpassas efter deltagarnas förmåga.