Barnskidskola 3-5 år

I Kläppens skidskola vill vi skapa ett livslångt intresse för skidåkning. Därför bygger vi vår undervisning för barn, på att ha roligt och lära genom lek. I leken använder vi metoder som gör att barnen har roligt samtidigt som de utvecklar sin skidåkning. Vi tycker att det är viktigt att individanpassa lektionerna och utveckla eleverna på den nivån de är på idag. Därför bestämmer vi under veckan vad vi ska träna på tillsammans med er. Vår målsättning är att barnen ska få en fantastisk vecka och att de vill åka skidor i många år framöver.

Barn 3-5 år (måndag-fredag & fredag-lördag)

Samlingsplats Barn 3-8 år: Barnområdet.
I skidområdet finns det samlingsskyltar utmärkta efter typ av lektion du bokat.

Minitroll level 1, 3 år, 75min

Förkunskapskrav: Inga, förutom att ditt barn kan vara borta från mamma och pappa under hela lektionstiden. Vi tränar vi på att glida, hålla balansen och svänga, vi testar även knappliften.

Småtroll level 1, 4-5 år 75 min

Förkunskapskrav: Inga, förutom att ditt barn kan vara borta från mamma och pappa under hela lektionstiden.
Vi tränar på att glida, bromsa, åka lift och svänga i de lättaste backarna.

Småtroll level 2, 4-5 år 75 min

Förkunskapskrav: Ditt barn kan svänga och bromsa i gröna backar och är redo för att träna i blåa backar. Ditt barn klarar också av att åka knapplift själv.

Småtroll level 3, 4-5 år 75 min

Förkunskapskrav: Ditt barn kan svänga med bra fart och bromsa i blåa backar och är redo för, eller har provat röda backar. Ditt barn klarar också av att åka knapplift själv