Fiske i Sälen

Det fullständigt kryllar av fint fiske i området runt kläppen. Det finns möjlighet till flugfiske, som kanske är det första man associerar fiske i Sälen med, men insjöfiske och mete är också utbrett.

I området finns det möjlighet att hyra båt och köpa flera olika fiskekort som gäller över stora områden som innefattar strömmande vatten, sjöar och bäckar.  

Gråhedsdammen – precis runt knuten

Från Kläppen sett är det närmaste alternativet Gråhedsdammen. Här kan ni smidigt köpa fiskekort på plats för put and take-fiske. Trakten har däremot mycket mer än så att erbjuda i fiskeväg. Fiskarterna det finns gott om i Sälen är t ex öring, regnbågslax, röding, abborre och brax. 

Fina fiskemöjligheter

Exempel på vattendrag med riktigt bra fiske är Furuälven, Görälven och Västerdalälven där röding och sik är vanligt förekommande. Området har även en och annan sjö och tjärn som bjuder på gynnsamt fiske. Här har ni goda chanser att dra upp en och annan regnbågslax eller öring.

Båtuthyrning i Versjön

Sätt lite guldkant på er  fisketripp och hyr en båt i Versjön. Belägen mitt i vildmarken med en härlig utsikt över Sälenfjällen, bjuder denna sjö på fiske som tillfredsställer både den mest inbitne flugfiskaren och den otålige metaren. Utöver suveränt ädelfiske, så är det inte helt omöjligt att få upp en riktigt bastant gädda på 10-15 kg här.

Öka fiskelyckan med en guidad tur

 

Det finns två typer av guidade turer. På den för nybörjare fokuserar vi mest på kastteknik och ger allmänna tips rörande flugfiske. Ni som deltagare väljer själva om ni vill att vi åker till en tjärn eller förlägger turen vid strömmande vatten. Under guidningarna för mer vana flugfiskare åker vi till en ström och fiskar harr och öring, samtidigt som vi delar med oss av vår kunskap om områdets fiske.