Evenemang

I vårt område händer det mycket även på sommaren, några av de större evenemangen ser du här. Hos oss bor du på lagom avstånd till allihop!

Malungsfors Visfestival
För 13:e året i rad arrangeras den mysiga visfestivalen i Malungsfors. Festivalen, som är en hyllning till den svenska visan är ett mycket uppskattat evenmang som under åren haft besök av alla stora svenska visartister och även av en hel del nya stjärnskott. Publiken sitter på bänkar eller picknickfiltar i sluttningen ned mot Gläntans scen och får i år njuta av musik från bl.a. Plura, Sonja Aldén och börderna Noren från Mando Diao, såväl som lokala guldkorn. Festivalen pågår under två dagar (13-14:e juli) - läs mer här!

Svenska Dansbandsveckan i Malung
Sju kvällar, sex pulserande dansbanor och 82 dansband. Nästan 100 000 besökare kommer varje år för att njuta av musiken, dansen och stämningen. Här kan du räkna med att möta hela Dansbandssverige och ofta också band från länder som Finland, Norge, Island och Danmark. Cirka 50 000 dansbiljetter säljs till dansande människor av alla sorter – nyfikna nybörjare, nöjesdansare och erfarna proffs, från hela Norden. Dansbandsveckan handlar om pardans till populärmusik av de bästa dansbanden och under de bästa förutsättningarna, det vill säga de bästa dansgolven och de bästa dansbanden i trivsam miljö. Hela Malung förvandlas under en vecka till ett jättelikt danspalats. 82 dansband på sex dansbanor får människor att svänga runt i bugg, foxtrot, swing, lindyhop och gammeldans. Ta dig en svängom i deras digra program här!

Vasaloppets Sommarvecka
Vasaloppets sommarvecka består av sammanlagt tio olika lopp i mountainbike och löpning under två veckohelger i augusti. Loppen äger rum i den nio mil långa Vasaloppsarenan, mellan Sälen och den välkända målportalen i Mora. Här kan du läsa mer om Vasaloppets Sommarvecka.