Badplatser i Sälen

En sommar utan bad är knappast värd namnet. På kläppen kan vi skatta oss lyckliga som har nära till vatten. Förutom våra naturliga badplatser så finns det även ett och annat utomhusbad i, eller i närheten av Sälen.

Under högsommarens mest gassande dagar brukar de flesta av oss ha våra små vattenhål som vi svalkar oss i. Och om ni kommer på besök så delar vi givetvis med oss av våra.

Västerdalälven – alldeles runt knuten

På kläppens camping har ni lyxen att kunna bada i Västerdalälven, där vattnet håller extremt god kvalitet och är väldigt uppfriskande att ta sig ett dopp i. Dessutom finns det ju en liten sjö på själva campingen som det går alldeles utmärkt att bada i. 

Tjärnhedens bad

Om ni är mer sugna på att bada i en behagligt tempererad utomhuspool, så har ni ytterligare två alternativ att välja mellan. Ett av dem är Tjärnhedens idrottsplats, en nyrenoverad anläggning som ligger en mil norr om kläppen och har en härlig 25-metersbassäng.

Äråbadet

Skulle ni däremot åka lika långt i motsatt riktning, så kommer ni fram till limas fina bad – Äråbadet. Badet drivs av Malungs kommun och även här finns en tempererad utomhusbassäng att plaska runt i.

Välkomna till Sommar-Kläppen

I sin sommarskrud visar sig Sälen och Kläppen, med sitt underbara läge vid Västerdalälven, från en helt annan sida. Här infinner sig lugnet nästan automatiskt så fort man är framme. Väl hos oss kommer ni märka att det nästan omgående börjar handla om att bara ta vara på dagen och uppskatta fjällets harmoni.