Nyheter vintersäsongen 21/22

Här på Kläppen Ski Resort gillar vi inte när tiden står still. Vi älskar att förnya och förbättra, vilket ni kommer att märka av även denna säsong. Det innebär att ni i år kommer kunna ta större carvingsvängar i bredare pister, låt barnen upptäcka en ny äventyrsbana samt häpnas över alla ungdomar som med finess flyger fram i den nya tävlingsbacken Kläppen Race Arena.

 

Bredare svängar i Sälenfjällens längsta pist
Till den här vintersäsongen har vi valt att bredda den populära pisten Lämmeltåget (pist nr 12), vilket är en start på det kommande skidområdet Kläppen Syd. Via Lämmeltåget kommer du i framtiden kunna ta härlinga svängar från Kläppen Syd ner till fyrstolsliften och gondolens startstation. 
Läs mer om Kläppen Syd här >>

Trollslope, den nya äventyrsbanan i barnområdet
Efter ett flertal möten och långa diskussioner med trollsyskonen Trolle och Trolla kommer barnområdet nu att expandera. ”Hur då?” kanske ni tänker. Jo, till vintersäsongen 21/22 kommer vi att presentera en helt ny Trollslope. Planen är att den inom de närmaste åren succesivt kommer att utvecklas med ljud, ljus och figurer.
Läs mer om Trolle och Trollas olika aktiviteter här >>

Blue Line flyttar in i stora parkområdet
Glädjande nyheter! I år kommer alla kidz som gärna åker i våra mindre blå hopp kunna hänga med proffs och atleter i den stora parken. Blue line, som tidigare legat vid dalstationen, kommer flyttas och placeras jämsmed Kläppen Snowpark. 

Utöver det kommer Kläppen, som första anläggning i Sverige, införa hjälmkrav på alla åkare i parkerna. Hjälmkravet är ett steg i rätt riktning för att förebygga skador, vilket vi hoppas att flera anläggningar i Sverige kommer att införa. 
Läs mer om Kläppen Snowpark här >>

Fartfylld aktivitet i Kläppen Race Arena
Varje år bokar flertalet alpinföreningar in sina träningsläger i vår anläggning. Självklart vill vi erbjuda våra unga de bästa förutsättningarna och ser fram emot många läger och tävlingar i den nya racearenan Kläppen Race Arena. Placeringen av racearenan blir i pist 29, Rävpasset. 
Läs mer om Kläppen Race Arena här >>

Tranans husman byter skepnad till asiatisk buffé
En av årets restaurangnyheter på Kläppen är asiatisk lunchbuffé på Tranan. På Tranans Asiatiska kommer ni kunna välj mellan ett flertal olika asiatiska rätter under veckans gång. 
Läs mer om den nya asiatiska restaurangen här >>