Kläppen By Night

Ljuset när pistmaskinens lanternor tänds är skarpt. Det becksvarta mörkret  försvinner och ger plats åt en fantasifylld idyll med snöklädda granar vars  skuggor väcker tankar om tomtar och troll djupt inne i skogen.

Skidlandskapet ser ut som ett oändligt hav och pistmaskinen är skeppet som matar sig fram över vidderna under ett himlavalv av de vackraste stjärnor. Vissa dagar breder norrskenet ut sig i ett färgspel över den nattsvarta himlen. För Henrik och hans gäng är det en vanlig natt på jobbet. I hytten pumpar musik och de gör sig redo för 35 timmar, fördelat på tre maskiner,  snöpreparering inför morgondagen.

"MAGIN I TROLLSKOGARNA"

Varje centimeter ska gås igenom

... slätas ut och jämnas till, medan tacon puttrar i stugorna och trötta kroppar  kryper ner under täcket för en god natts sömn. Även om tillgången på natursnö är god behövs den egengjorda Kläppensnön för att skapa ett  underlag som håller hela säsongen och erbjuder lika bra förutsättningar från premiären till sista skiddagen. Det handlar om exakt rätt mängd vatten från egen källa som blandas med exakt rätt mängd luft. Ett hantverk som Henrik och hans kollegor behärskar fullt ut. Det räcker med att han går ut och sniffar så känner han av hur torr luften är och vet därmed vilken typ av kristaller han ska låta tillverka.