Vi börjar närma oss premiär

Vi börjar närma oss premiär på Kläppen! På fredag startar vi liftarna för denna säsong. Väder och vind svänger fram och tillbaka även uppe hos oss i fjälltrakterna. Ena dagen minus, andra dagen tö! Vi kommer att försöka ge dig en så bra prognos som möjligt inför premiären på fredag.

För två veckor sedan hade vi ungefär fyra dygn med bra snöproduktion, då visade termometern under -10 grader. Våra Snöläggare och maskinförare har gjort ett fantastiskt jobb, det krävs en hel del snöförflyttning då vädret svänger fram och tillbaka! Vi har flyttat mycket av den snö som vi har gjort med hjullastare och dumprar för att få till en så bra och skön skidåkning som möjligt.

På fredag planerar vi att öppna skidåkning i följande nedfarter: Utterleken (halva bredden öppen), Bäverdalen (Yttersväng), Harlyckan & Nedre Bäverdalen (Fungerar som transportväg tillbaka till Tranantorget), Älgstråket= 2 bredder och fungerar som transportväg till stoliften och Lommen, Renfållan, Grävlingsgrytet, Ekorrsvansen, Igelkottboet, Minkspåret, Myrstigen, Skogsmården, Rådjursstigen, Barnbacken.

Liftar vi öppnar till premiären är: Stolliften, Lommen, Beckasinen, Sparven, Falken, och Rödhaken (Rullbandetfrån Välkomstcentret till Stolliften.)


Så här ser det ut i pisterna just nu (6 dec). Vi tog en tur på berget med kameran.
"Västsidan" (Framsidan)

Renfållan kommer att öppna med full bredd och vi planerar att bygga något hopp och placera ut några rails.
Grävlingsgrytet kommer att öppnas så att du kan ta dig ner till stolliftens dalstation.

Vi öppnar Utterleken med begränsad bredd i den övre branta delen.

Vi kommer att öppna barnbacken och hoppas få till rullbandet.

Bäverdalen kommer att öppna från toppen ner i yttersvängen under stolen och vidare ner till den nedre delen av Bäverdalen.

Harlyckan kommer att vara öppen och fungerar som förlängning av Bäverdalen ner till Tranantorget.

Östrasidan" (Falken) 
Här har vi under ca fyra dygn haft bra snöläggning och lyckats fått till stora delar av hela Östsidan. Här ser vi vilken styrka vi har med ett riktigt effektivt snösystem och med en damm på toppen! Skidåkningen till premiären kommer att vara riktigt bra här.

Illern är öppen från myren uppe på toppen och med full bredd dessutom!.

Ekorrsvansen & Igelkottboet kommer vi ha öppen från myren och har även här lyckats schaktat ut nedfarterna till näst intill fulla bredder.

Från stolbanans topp har vi Minkspåret öppet med hela sin längd och bredd.

Rådjursstigen har vi öppen med en pistmaskinsbredd (ca 6m) och med denna nedfart tar man sig tillbaka till Västrasidan (framsidan) när lunchen närmar sig :-).

Till dessa nedfarter har vi följande liftar öppna:
Rullbandet från välkomstcentret till Stolbanans dalstation, Stolbanan, Lommen, Beckasinen, Sparven (Knappliften i barnbacken.) Rullbandet i barnområdet vid värmestugan (om vi lyckas lägga snö i ett dygn till), Falkenliften upp till myren.