Snöblogg 17 december

Fler pister väntas öppna till helgen!

Vädret inför denna säsong har varit lite mildare än vad vi är vana med de senaste säsongerna, genom tiderna har vi titt som tätt råkat ut för varma försäsonger, så det är inget unikt. Trots vädret har vi ändå lyckats producera mycket snö och utnyttjat varenda köldgrad maximalt. Detta tack vare att vi de senaste åren aktivt investerat mycket i vårt snösystem med mer automatik och ett vattenmagasin på toppen. Med det nya systemet producerar vi snö, både på östra och västra sidan av berget samtidigt. Öppningsdagen den 11 december öppnade vi upp med 13 pister. All snö vi hittills producerat denna säsong har vi gjort på enbart 11 dagar, vilket är helt fantastiskt!

Under premiärhelgen så slog äntligen vädret om igen efter några dagar med milt väder och vi fick de önskvärda minusgraderna vi väntat på. Medeltemperaturen har sedan den 11 december fram till i natt (torsdagmorgon) har legat på – 6 grader, vilket är helt okej för att producera riktigt fin Kläppensnö. Vi har under dessa senaste fem dygn koncentrerat oss på att dels producera mer snö i befintligt öppna pister samt få upp fler pister och liftar. Arbetet har gått riktigt bra även om man såklart alltid vill få till mer. Vi kommer under helgen och början av nästa vecka öppna upp ytterligare fem pister och sju liftar samt bredda de som redan är öppna och erbjuder en mycket bra produkt inför kommande veckor. Med detta slår vi vår generösa snögaranti på 15 pister från den 19/12 med råge och kommer öppna 20 pister, vilket också gör att vi ligger i topp i Sverige med antal öppna pister.

Idag har vädret slagit om igen och prognosen för de närmaste dagarna visar något varmare väder.

Här nedan redovisas de pister som redan är öppna samt de som tillkommer de närmaste dagarna:

Öppna pister just nu:                                                                     
  1.   Bäverdalen övre (kommer breddas)
  2.   Utterleken ( kommer breddas)                                
  3.   Renfållan
  4.   Blue line
  5.   Barnbacken
  6.   Minkspåret
  7.   Myrstigen
  8.   Igelkottboet
  9.   Illern
10. Skogmården
11. Ekorrsvansen
12. Rådjursstigen
13. Bäverdalen undre (kommer breddas)
14. Grävlingsgrytet
15. Harlyckan (kommer breddas)

Öppna liftar just nu:
  1. Sparven
  2. Beckasin
  3. Lommen
  4. Järpen
  5. Falken 1
  6. Falken 2
  7. Blåmesen
  8. Rödhaken

 Inför nästa vecka, ytterligare Pister (Öppningsprognos)
16. Järvlunken (Lördag)
17. Älgstråket, från mellanavstigningen (Lördag)
18. Skogsmusslingan (Lördag)
19. Björnidet (Måndag)
20. Skidskolebacken (Måndag)  

Liftar (Öppningsprognos)
  9.   Trananknapp ( Måndag)
10. Gml. Tranan(Måndag)
11. Ripan (Lördag)
12. Höken (Lördag)
13. Duvan (Måndag)
14. Uven (Måndag)
15. Tjädern, halva längden (Onsdag)