Premiär i morgon!

I morgon fredag är det premiär på Kläppen i Sälen! Kläppen öppnar 12 pister och 7 liftar. (två rullband)

Vädret har svängt fram och tillbaka även uppe i fjälltrakterna. Ena dagen minusgrader och snö den andra regn och tö. Vissa dagar har termometern visat uppemot 6-7 plusgrader. På Kläppen har har vi kämpat med att få till skidåkningen inför premiären på fredag.

För två veckor sedan hade vi några dagar med bra snöproduktion, då visade termometern under -10 grader. Tack vare det nya snökanonsystemet med en damm uppe på toppen så producerades så pass mycket snö att hela östra skidområdet med 6 pister fylldes med snö. Där kommer vi ha riktigt fin skidåkning under premiärhelgen. Vidare har snö sprutats och burits ut med hjullastare och lastbil för att knyta ihop skidåkningen från östsidan till västsidan (framsidan). Vi har burit ut snö på en sträcka av ungefär 500 meter.

Allt som allt får Kläppen till skidåkning i 12 nedfarter om man räknar ihop det man har på västra och östra sidan. Nu ser det ut som att vintern och kylan kommer tillbaka redan på fredag. Enligt prognosen visas minusgrader hela helgen och i nästa vecka. Utöver skidåkning i backarna erbjuder Kläppen 4 km längdspår sedan nästan två veckor tillbaka. /-nOppa-