Nu gör vi massor med Kläppensnö

Nu har vi haft bra kyla sedan natten mellan fredag och lördag förra veckan vilket innebär att vi producerat snö så mycket vi kunnat under de fem dygnen som passerat med kallgrader.

Under denna period har vi koncentrerat oss på att fylla på med snö i de pister vi har haft öppna sedan tidigare. Snön smälte ju en hel del under mildvädren innan jul så vi har fått göra om snöläggningen i dessa pister för att få rätt volym och rätt pistbredd. vi börjar nu komma ikapp vilket innebär att vi nu kan fokusera på att producera snö för att öppna upp mer och nya nedfarter framöver.

Här kommer en redovisning på vår öppningsprognos för det vi kan se inom det närmsta:

Redan natten till onsdag schaktade pistmaskinschaufförerna ut till fullbredd i Björnidet. Och kommande natt kommer de fokusera på att få upp Falkens lift ända till toppen.

Tills nyårsdagen kommer vi få fullbredd på starten på Bäverdalen från toppen samt hela längden och bredden på Järvlunken.

Vi siktar på att senast mitten på nästa vecka kunna öppna Älgstråkets hela längd inklusive branten samt Rävpasset.

Under näste vecka kommer vi även börja bära ut snö på Lämmeltåget med lastmaskin för att mot slutet på nästa vecka kunna öppna den nedfarten.

Snöläggning pågår också för fullt i Juniorparken, det är lite för tidigt just nu att säga exakt när vi kommer kunna öppna den men förhoppningsvis om vindriktningen är med oss så kan det vara möjligt mot slutet av vecka 1.

Nästa steg i öppna nedfarter är fortfarande lite för tidigt att säga om när och det hänger mycket på om vi får nordlig eller sydlig vind. Blir det nordlig vind så är det bra för Lostupet, Trollfallet och Grottbranten, får vi sydlig vind är det bra för Snövesslan. Stora parken går det för fullt i hela tiden men den kräver så stora snövolymer så det är ett tag kvar på den innan vi kan börja schakta där.

Annars vill vi bara tillönska er alla ett riktigt Gott Nytt År!

I samband med firandet vill jag också meddela för er som önskar fyra av raketer att det endast är tillåtet med egna fyrverkerier på Tranantorget och på parkeringen vid vallaboden i ”Mitt i Pisten” boendet, ej inom stugbyar/campingen. 

Vintriga hälsningar Tomas/ Driftchef