Information om Coronavirus (Covid-19)

Uppdaterat 27 mars:
Kära Kläppengäst

För oss är det viktigt att ta hand om våra gäster och vår personal. Vi följer alla råd och riktlinjer från myndigheterna i minsta detalj. Vi har vidtagit flera åtgärder för att minska risken för spridning av COVID-19-viruset i hela anläggningen. Läs mer nedan.

I detta läge är det viktigt att vi alla lyssnar på myndigheternas riktlinjer. För att göra detta möjligt för dig som gäst kan du från och med nu avboka eller omboka din vistelse hos oss, så som: logibokning, skidhyra, skidskola, Skipass mm utan extra kostnad eller avgifter. Vi vill inte att du som gäst ska känna dig låst i att inte kunna göra en av eller ombokning. 

Denna åtgärd vidtas för att förhindra spridning av COVID-19-viruset och stödja de åtgärder som regeringen samt Folkhälsomyndigheten har vidtagit senast igår fredagen den 27/3.

Du med ankomstdag idag 28/3 fram till och med 13/4 2020 har rätt att boka av din resa eller boka om till nästa säsong. Kläppens bokning håller öppet för att ta emot dina frågor. Vi har gjort ett webbformulär som gör det enkelt för dig som gäst att av eller omboka din vistelse. Hoppas att ni har förståelse för att vi har högtryck på telefon och mail just nu. Vi jobbar så snabbt vi kan för att återkomma till er.

Det är viktigt ur ett folkhälsoperspektiv att röra på sig men det viktigaste just nu är att agera rätt och ansvarsfullt. Ta hand om varandra.
Känner du dig förkyld eller har symptom, eller någon i resesällskapet är sjuk stannar ni alla hemma.

/Gustav Eriksson med familj och personal

Våra åtgärder: 
Säkerhet och välmående hos våra medarbetare och gäster är högsta prioritet. För att ni ska känna er trygga här hos oss så har vi infört förebyggande försiktighetsåtgärder.

Skidområde: 
Liftköer: Vi uppmanar gästerna om att hålla avstånd till varandra enligt myndigheternas rekommendationer. Detta utförs genom skyltning och information på plats samt på webben. 

Liftpåstigning: Liftvärden kommer inte som vi brukar med automatik ge hjälp, utan fråga om du önskar hjälp. Detta för att även säkerställa avstånd och hälsa för personalen som arbetar vid liften. Behöver man hjälp så får man givetvis det.

Skidskola/Troll: 
Samlingsplatser: Vi sprider ut våra gäster för att undvika folksamlingar. 
Skidskola: Vi kramas inte eller gör High-Fives. uppmuntrar vuxna och barn att istället forma ett hjärta med händerna mot varandra för att sprida värme, pepp och kärlek.  Under lektionstid jobbar vi för att handskar aldrig ska behövas tas av. 

Trolle & Trolla: Trollen kramar inte barnen eller samlar större grupper utan agerar för att leka med barnen på ett lite längre avstånd. Trollen och barnen gör hjärtan mot varandra med händerna.

Allmänt lokaler: 
Vi städar och desinficerar ytor i receptioner, skiduthyrning, servicehus, värmestuga, hissar, handtag, relingar etc. med täta intervall. 

Restauranger:  
Restaurangerna på Kläppen är utspridda över hela berget.  
Flera av våra restauranger har uteservering och inne på restaurangerna finns det gott om utrymme för er som vill sitta inomhus.  
Enligt de senaste rekommendationerna har vi beslutat att ställa in afterski-underhållningen på Halster tills vidare.  

Skiduthyrning: 
Vi rengör utrustning noggrant mellan varje uthyrningsperiod.
Vi erbjuder alla gäster som förbokat utkörning av utrustning till stugan kostnadsfritt. 

Boende: 
Vi rengör handtag, lås och kodlås och hårda ytor noggrant med desinfektion mellan varje gäst. 

Publika WC:
Vi städar och desinficerar ytor med tätare intervall än normalt. 

Värmestugan: 
Vi informerar gästerna att man sitter i slutna sällskap och vi begränsar antal platser mellan varje gäst. Vi etablerar flera sittplatser och grillplatser ute i barnområdet för att ge ett alternativ till värmestugan.

Livsmedelsbutik: 
Infört extra hygienrutiner enligt Axfoods instruktioner.

Personalutrymmen: 
Vi städar och desinficerar ytor dagligen. 
All personal är extra noga med handhygien. 

Ni som planerar att resa till Sverige från utlandet
UD avråder alla icke nödvändiga resor till alla länder. Läs om aktuell info på vår engelska sida. Byt språk genom att klicka på svenska flaggan högst upp till höger på sidan.

Om du är orolig eller av annat skäl inte vill genomföra din resa
Kläppen har vidtagit en mängd försiktighetsåtgärder för att se till att våra kunder ska känna sig så trygga som möjligt. Om du av någon anledningen ändå inte vill genomföra din resa så kan du kontakta ditt hemförsäkringsbolag och se om det finns något i din hemförsäkring som kan hjälpa dig.

Om du fått förhinder på grund av situationen kring coronaviruset och inte kan fullfölja din resa
Kontakta ditt privata hemförsäkringsbolag för att se om din hemförsäkring kan hjälpa dig.

Är det säkert att resa i och med Corona?
Vi på Kläppen har satt upp rutiner utifrån rekommendationer och uppmaningar från både lokala och statliga myndigheter för att minimera risker. Vi gör ingen egen bedömning utan förlitar oss på information från svenska myndigheter. Skulle någon gäst smittas finns också strikta rutiner för hur denne ska tas om hand.  Känner du oro eller har frågor kring smittan kontakta nummer 113 13 som är ett nationellt informationsnummer.

Påverkar coronaviruset min resa?
I nuläget avråder inte svenska myndigheter från att resa till Kläppen. Men vi följer noga utvecklingen och följer de rekommendationer som UD och Folkhälsomyndigheten tar fram.


Mer information finns att läsa på:
Folkhälsomyndigheten
1177 vårdguiden
UD