Gustav om framtiden

Gustav Eriksson VD på Kläppen Ski Resort en privatägd skidanläggning i sälenfjällen.
Gustav Eriksson VD

För tjugo år sedan hade han huvudet fullt med idéer och bordet fullt av teckningar. Den gången handlade visionerna om världens bästa park. Gustav Eriksson visste precis hur han ville ha varenda hopp och kurva och slet många nätter med både spade och pistmaskin. Lite mer än ett decennium senare är scenariot nästan detsamma, men den här gången handlar framtidsplanerna om hela Kläppen med dubblering av boende och backar på agendan.

“När jag passerar Kläppen så ser jag inte det andra ser. Jag ser hur nya pister slingrar sig längs berget och jag hör ljudet av gondolen som susar upp”, säger Gustav Eriksson, tronarvinge, visionär, just nu anläggningschef.

Han låter oftast hjärtat styra, att tjäna pengar är inte det viktigaste men ekonomi är såklart grunden till allt. “För mig handlar det alltid om att skapa en upplevelse för gästen. Ekonomi är bara ett verktyg, aldrig målet. Rätt eller fel men så fungerar jag och det är nog ett karaktäristiskt familjedrag, som ändå visat sig vara framgångsrikt. Det vi tjänar, investerar vi i Kläppenberget. Det är en större drivkraft att utvecklas än att fylla bankkontot.”

Det som ligger på bordet just nu är en plan för de närmaste 30 åren. “Framför allt är det viktigt att tänka in att lift- och skidkapacitet går hand i hand. Både service och liftar behöver hänga med i utvecklingen och vi måste vara noga så vi inte bygger in flaskhalsar när vi växer.”

Dubblerar skidåkningen
Gustav har redan skissat på 30 nya nedfarter, långa backar på upp emot 1,5 kilometer i fallinjen. I planen finns även en ny topp med utsikt ända till Trysil.