Så här hjälps vi alla åt i vinter! 

Vi vill i största möjliga mån minimera sociala kontakter på plats, så vi önskar och ber att du som gäst följer följande råd: 
 
Bokning & keycard 
Boka boendet snabbt och enkelt på online. Enklas är att ladda på befintliga Keycard som ni haft kvar sedan tidigare vintersemester. Då är det bara att åka direkt till närmsta lift när ni kommer upp. Om du måste köpa nytt Keycard så erhåller du en pick-up kod och hämtar ut förbeställda skipass i automat på plats. Automaterna är placerade vid Välkomstcentret samt Tranantorget. Passa även på att förboka er utrustning så kör vi ut det direkt till ert boende (det hämtas även hem den dagen ni checkar ut). Allt är klart när ni kommer hit till boendet, ni slipper köer och kan ge er ut i backen direkt! 

Avresa & ankomst 
Ni kan åka direkt till boendet med ert sällskap. Har ni boende med kodlås kan ni åka direkt till ert boende när ni erhållit klartecken för incheckning. Har ni boende med nyckel så är det enda steget på vägen är att ni hämtar nyckeln vid en obemannad Check-in station. Med andra ord behöver ni inte ha någon nära kontakt med personal eller andra gäster, men vi finns givetvis här om ni skulle stöta på problem.  

Skidåkning & liftåkning 
Ni åker hit med ert sällskap och samma sak gäller i våra liftar. Vi har därför tagit bort singelköer och kommer inte att fylla tomma platser. I våra liftköer gäller dessutom minst en stavlängds avstånd. Vi har 60 hektar åkyta och några av branschens mest generösa öppettider, 9.00-18.00, vilket innebär att det finns gott om både tid och plats för er att sprida ut skidåkningen. För att alla skall hjälpas åt att skapa så lite köer som möjligt ber vi er att åka tillsammans med familjen i liftar så vi kan ha så hög liftkapacitet som möjligt. Planera era åk och undvik att åka helt ensam. Oavsett när ni åker – ta hand om varandra och håll avstånd.  Under vecka 52-1 kommer vi även ha extraöppet från 08.00 på vissa liftar.

Restaurangbesök & take away 
På Kläppen finns det flera olika restauranger och kaféer. Nu med utökade öppettider så att ex. lunchbesöken kan spridas ut under dagen. I år har vi begränsat antalet gäster, och för att äta eller dricka måste du ha en sittplats. Våra värdar på plats hjälper dig. Du kommer känna igen dig men det blir anpassat efter rådande restriktioner. På Halster Bar & Bistro beställer du mat och dryck direkt via din mobil och får det utburet till bordet. På Kläppen finner du också ett utbud av take away, fastfood och grillplatser för egen grillning.  På Halster Bar & Bistro erbjuder vi julbord take away, nyårssupé take away och take away meny under säsongen. 

Utcheckning & hemfärd 
Att checka ut är kanske det enklaste ni gör på resan. Lämna hyrutrustning, om ni beställt utkörning av denna, i boendet. Dagen innan avresa får du ett sms med en länk till vår digitala utcheckning, när du åker hem följer du länken och checkar ut. Om du har en nyckel till boendet så läggs den i lådan på samma check-in station där ni hämtade den. Ni med kodlås låser bara dörren och lämnar ert boende. Sen är allt klart och det är bara att bege sig hemåt! Tack för er vistelse och kör försiktigt hem precis som ni kom hit – tillsammans med ert sällskap. 

Besök i byn 
Behöver du handla mat eller andra nödvändigheter i byns butiker så tänk på att endast en person i familjen går in i lokalerna. Familjen stannar kvar i bilen eller i stugan. 

Undvik överlag platser, där många människor normalt vistas. Väljer du att inte handla på Kläppen eller Sälens by, ber vi dig att handla mat, apoteksvaror och eventuell alkohol på din hemort. 

Vill ni veta mer om våra försiktighetsåtgärder för en trygg skidsemester? Klicka vidare här nedan.

Vi önskar dig och ditt sällskap varmt välkomna till Kläppen! Tillsammans kan vi minimera spridningen och hålla fjällen öppna i vinter. 

Vistas tryggt i skidshopparna >>

Vistas tryggt i skidshopparna

För att undvika platser där det kan vara mycket gäster rekommenderar vi att du förbokar din utrustning samt även uthyrning  online . Var ute i god tid så att...
Trygg och säker skidåkning >>

Trygg och säker skidåkning

Fördelen med skidåkning är att den sker utomhus. Vi behöver ändå hjälpas åt med att komma ihåg att hålla avstånd! Vid liftarna hjälper vår personal till att...
Trygg och säker skidskola >>

Trygg och säker skidskola

Skidskolan är viktig och rolig. Genom att tillämpa försiktighetsåtgärder gör vi den tillsammans till en trygg och rolig upplevelse.  Lektionerna är utspridda...
Vistas tryggt i Kläppen Restauranger >>

Vistas tryggt i våra restauranger

Självklart vill vi att du som gäst skall känna dig trygg när du besöker oss i vinter. Det innebär att vi avser att följa de rekommendationer som finns från...
Bo tryggt och säkert >>

Bo tryggt och säkert

Hos oss på Kläppen bor du tryggt i egen stuga/lägenhet eller på lägenhetshotell Kurbits!  På ankomstdagen får du ett sms som innehåller en länk som tar dig...
Köp Skipass tryggt och säkert >>

Köp Skipass tryggt och säkert

För att undvika platser med många gäster rekommenderar vi verkligen att du köper dina Skipass online. Förbokade Skipass hämtar ni ut i en av våra...