Trygg och säker skidåkning

Fördelen med skidåkning är att den sker utomhus. Vi behöver ändå hjälpas åt med att komma ihåg att hålla avstånd! Vid liftarna hjälper vår personal till att säkerställa avstånd och i gondolen och sittliften åker du tillsammans med din familj, vänner eller resesällskap. Håll därför ihop och undvik singelåkare i gondolen i möjligaste mån.

Alla liftar kommer att vara igång så att det skapas gott om utrymme. En tom plats i liften förblir tom om den inte tillhör ditt sällskap. Behöver du hjälp att komma på liften ber du liftvärden om hjälp.

Liftarna håller öppet mellan 09:00 – 18:00 så det finns gott som tid att sprida ut sig under dagen för att undvika de högsta topparna under skiddagen. Vecka 52-1 kommer vi även ha extraöppet från 08.00 på vissa liftar.

Försiktighetsåtgärder i värmestuga
På grund av nya pandemilagen som anger hur många personer man får vistas i en värmestuga per m2 är värmestugedelen stängd. Toaletterna är undantagna lagen och antalet personer som får vistas i den del av värmestugan som är öppen informeras utanför värmestugan. Utanför ser man på en display när det är fullt inne i värmestugans wc del och när det är ok att gå in samt hur många lediga platser det finns. Allt är helt digitalt. Är det fullt, kom tillbaks vid ett senare tillfälle. Vi städar extra på toaletterna men tänk på att använda tvål och att lämna toaletten ren och snygg efter dig. Det finns också gott om handspritsstationer på anläggningen. Läs under restauranger vad som gäller.