Om- & avbeställningsskydd

Känn dig trygg med Kläppens Om- & avbeställningsskydd! För dig som gäst innebär Om- och avbeställningsskyddet att du kan om- eller avboka din vistelse utan orsak fram till 36 dagar innan ankomst.

 

Du köper ditt Om- och avbeställningsskydd i samband med bokningstillfället av ditt boende, du kan inte komplettera din bokning i efterhand. Om - och avbeställningsskyddet har ett pris fr. 395 SEK.

Med hjälp av Kläppens Om- och avbeställningsskydd kan du avboka din vistelse och återfå hela summan förutom 500 SEK i avbokningskostnad samt kostnaden för Om- och avbeställningsskyddet.


Vad gäller om jag vill omboka? 
När du har köpt vårt om- och avbeställningsskydd kan du fritt omboka fram till dess att det är 36 dagar kvar till ankomst.  

 • Vid ombokning till en dyrare period betalas mellanskillnaden av dig, vid ombokning till ett lägre pris återbetalas mellanskillnaden till dig.
 • Du behöver inte ange någon orsak eller lämna något intyg.
 • Ombokning är ej möjlig när det är 35 eller färre dagar kvar till ankomst.  

Vad gäller om jag vill avboka? 
Du kan avboka muntligen till oss på Kläppen och vid avbokning måste du uppge ditt bokningsnummer, avbokningen räknas inte om den görs till någon annan än Kläppens bokning. Vi är skyldiga att bekräfta din avbokning. Vi ansvarar ej för avbokningar när avbokningen sker via extern part. 

 • Du kan avboka fram till 36 dagar före ankomst utan orsak/anledning. Du återfår hela summan förutom 500 SEK i avbokningskostnad samt kostnaden för Om- och avbeställningsskyddet.
 • Vid avbokning från 35 dagar, fram till dagen innan ankomst, krävs ett giltigt intyg för avbokningen. Du återfår hela summan förutom 500 SEK i avbokningskostnad samt kostnaden för Om- och avbeställningsskyddet.
 • Om du avbokar när det är 35 dagar eller mindre kvar till ankomst och inte har giltigt intyg så behåller vi 100 % av logipriset. 

Giltigt intyg
Du måste kunna styrka ditt förhinder med intyg från t.ex. Iäkare, myndighet, arbetsgivare eller skyddsbolag. Intyget ska vara oss tillhanda inom 14 dagar från avbokningsdagen. Avbeställningsskyddet gäller i följande fall, som inte får ha varit kända när du bokade: 

 • Dödsfall, sjukdom eller olycksfall, som drabbat dig själv, make/maka, sambo, familj eller medresenär.
 • Inkallelse till försvarsmakten eller civilförsvaret.
 • Det inträffar någon allvarlig händelse utanför din kontroll, som du inte kunde förutse när du bokade och som medför att det inte är rimligt att begära att du ska stå fast vid din bokning, t.ex. omfattande eldsvåda eller översvämning i din bostad.
 • Uppsägning av arbete
 • Skilsmässa 

Bokade tillägg
Tillägg kan avbokas fram till och med dagen före första giltighetsdag. Hit hör alla bokade tillägg till boendet så som avresestädning och sänglinne samt under vintersäsong skidhyra, skidskola och Skipass. 


När jag inte har köpt ett om- och avbeställningsskydd: 
Vad gäller om jag vill avboka? 

 • Om du avbokar tidigare än 36 dagar före ankomst, behåller vi en avbokningskostnad om 500 SEK/boende.
 • Om du avbokar när det är 35 dagar eller mindre kvar till ankomst behåller vi 100% av logipriset. 

Vad gäller om jag vill omboka? 
Utan Kläppens om- och avbeställningsskydd kan du inte byta boende, boka om till en annan period eller avboka och få pengar tillbaka vid avbokning.