Längdevent - Inställt

Vi har ställt in längdeventet men för alla skidsugna så har vi öppnat alla våra längdskidspår. Du måste bära en längdspårsknapp synligt för att få åka i våra längdspår.

Älvspåret
Från Älvspårets parkering kan du skida en slinga på 1,2 kilometer. Den delen är preparerad både för klassiskt och skate. Arbetet med att förlänga Älvspåret pågår för fullt och vi planerar öppna ett längre spår inom kort. Spåret är belyst kl. 07:00-22:00

Myrspåret 7 km & 9 km
Längdspåret har just nu två distanser mellan 7 km och långa 9 km, det korta kommer att spåras under vecka 49. Spåren startar vid våffelstugan Persgården. 

Toppspåret 6 km 
Kläppens vackraste längdspår med en helt magisk miljö. Spåret har några backar. Där spåret vänder vid cirka 3,5 kilometer finns vindskydd med grillplats.

Bergspåret 24 km
Är en sammanslagning av alla våra spår uppe på berget. Början och slutet utgörs av Myrspåren. Första mittpartiet slingrar sig uppför (och nedför på tillbakavägen) berget i en härlig miljö.

Alla spåren är preparerad både för klassiskt och skate.

Längdåkning med hund och dragpulka
Det är tillåtet att åka längdåkning med hund och dragpulka på Myrspåret, Toppspåret och Bergspåret. Om du önskar skidot tillsammans med din hund eller pulka ber vi dig åka utanför det klassiska spåret (i skatebädden). Med respekt för övriga skidåkare ber vi dig  hålla hunden kopplad, samt att du plockar upp efter den. Av både säkerhets- och kvalitetsskäl är det inte tillåtet att gå till fots i våra längdskidspår, det är inte heller tillåtet att åka utanför skatebädden eller spåren .

 

Du måste bära en längdspårsknapp synligt för att få åka i våra längdspår. Läs mer här >>

Pris: Dagsaktuell spårknapp Samlingsplats: Älvspåret Ytterligare information: Betala spåravgift via Swish Vill du åka när våra försäljningsställen är stängda kan du betala spåravgiften via swish. Betala till nummer: 123 1204 288 och märk swishbetalningen med längdspårsknapp. Betalning med swish ska kunna uppvisas vid kontroll.
Se priser här >>

Prislista för spårknapp

För att åka i våra längdspår behöver du en spårknapp.
Pris från 1900 SEK >>

Rekordöppning

Alpinpremiären den 15 december kommer vi öppna alla nedfarter på Kläppenberget. Boka boende och var med och fira den här historiska öppningshelgen med oss.

Se senaste spårstatus via sidan Kläppen Idag >>