Europacup

Vi kan stolt presentera att till vintersäsongen 2024 kommer Kläppen Race Arena vara medarrangör för Herrarnas Europacup i slalom den 10-11 mars.

Europacup är nivån under den högsta nivån i världscupen och är en del av Internationella skidförbundet (FIS) kontinentala cuper. 

Upplägget är detsamma som i världscupen där åkarna samlar poäng i varje tävling efter en fallande skala och åkarna som samlat mest poäng under säsongen koras som vinnare i respektive disciplin samt totalt i slutet av säsongen. 

Precis som i världscupen har Europacup en final där slutliga vinnarna i dam- respektive herrklass koras. Topp tre i varje disciplin får personliga startplatser i världscupen kommande säsong. 

Totalt kommer cirka 100 deltagare från 20 länder till oss. Grenen de ska tävla i är slalom och tävlingen kommer att livestreamas. Europacup har totalt tio deltävlingar runt om i Europa varav Kläppen och Sverige har en.  

Övriga nationer som arrangerar EC är:
Schweiz, Frankrike, Österrike, Slovenien, Norge, Italien och Tyskland 

Förra året vann svenskorna Moa Boström Mussner och Hilma Lövblom totalcupen i slalom respektive storslalom. Cornelia Öhlund från Sverige kom också 3:a i slalom. 

För mer info om Europacup, Läs mer här >> 

Söndag

(v.10)

Måndag

(v.11)

Samlingsplats: Kläppen Race Arena Ytterligare information: Tävlingarna kommer att gå i delar av Bäverdalen samt Lostupet. Dessa delar kommer därför vara avstängda under tävlingsdagarna samt några dagar innan tävling.