Trolle & Trolla

Roliga barnaktiviteter med Trolle & Trolla

Under besöket på Kläppen kommer barnen garanterat bekanta sig med Trolle & Trolla. Två härliga troll som är fulla av bus och galna upptåg de älskar att umgås med både gäster och personal. På Trollgården där det bjuds på teater flera gånger i veckan.

Trolle & Trolla är två nyfikna och busiga troll som bott på Kläppen i många år. Ja faktiskt bodde de på Kläppen långt innan Per Eriksson byggde skidanläggning här.

Första gången Trolle & Trolla mötte en människa var en vinterdag 1981 då de träffade Per ute i skogen. Per var den dagen ute och planerade för bygget av Kläppen och de första nedfarterna. Sedan den dagen är de goda vänner och idag älskar Trolle & Trolla att åka skidor och umgås med gäster och personal på Kläppen.

I Kläppen får barnen prata och leka med trollen i deras miljö, där de även får se på teater, dansa och sjunga på afterski! Har man tur så kanske de berättar en historia om deras tid på Kläppen, kanske den om hur Trolla swischade nedför Vargtjutet första gången hon åkte skidor!

  • Trolle är 352 år och Trolla är 302 år.
  • Trolle & Trolla är syskon och deras föräldrar heter Trundle & Trundla.
  • Per Eriksson har lärt Trolle & Trolla åka skidor, snowboard och skoter.

Tillsammans anordnar de massor av roliga aktiviteter för barnen. Allt från olika äventyr till sång, dans och teater. Och en väldans massa lek förstås!

Vilka är Trolle & Trolla egentligen?

Trolle & Trolla är syskon och har bott på Kläppen långt före det såg ut som det gör här nu. I över 300 år faktiskt! Och sedan Per Eriksson kom hit och byggde skidanläggningen 1981, så har de stannat kvar för att åka skidor och umgås med alla som kommer hit. 

Massor av kul aktiviteter

För alla barn som älskar att sjunga och dansa, ordnar Trolle & Trollas Show fyra gånger i veckan. Har du tur så kanske du också får se Trolle & Trolla susa ned för Kläppens backar, så håll ögonen öppna!

Trolle & Trollas föreställningar

Trolle & Trolla sätter upp flera föreställningar. Ett exempel är "Trolle & Trolla får mysiskt besök", där barnen får höra om den mystiska varelsen Artas som kommit till Kläppen och Trollgården. Efter Trolle och Trollas föreställningar får de som vill, stanna kvar och leka med Trolle & Trolla på deras gård. 


Här hittar ni hela Trolle & Trollas veckoprogram.

Trolle cup >>

Trollcupen

En fartfylld skidtävling för alla barn. Våra skidlärare är på plats och kommenterar! I Trollcupen är alla vinnare och får en fin medalj.
Trolle & Trolla Afterski >>

Trolle & Trolla Afterski

Gillar du musik? Det här är ditt tillfälle att sjunga och dansa loss tillsammans med Trolle & Trolla.  Stämningen brukar vara på topp i barnområdet under...
Trolle & Trolla får mystiskt besök >>

Trolle & Trolla får mystiskt besök

Den mystiska varelsen Artas har kommit till Kläppen, vilket får liv i både Trolle & Trolla som hade helt andra planer för dagen. En musik och teaterföreställ...
Träffa Trolle & Trolla >>

Träffa Trolle & Trolla

Trolle & Trolla är ute i skidanläggningen. Håll ögonen öppna så kanske du träffar dom. 
Trundle & Kastartrollet >>

Trundle & Kastartrollet

Trolle & Trolla berättar den spännande sagan om Trundle och Kastartrollet och om vikten att förlåta och inte vara elaka mot varandra. Teatern passar hela...
Trolle träffar människan Per >>

Trolle träffar människan Per

Trolle & Trolla berättar om hur det gick till första gången dom träffade en människa och om hur Trolla drömmer om att få bo i en människostad.  Teatern passa...
Trolle & Trolla låtar >>

Trolle & Trolla

Trolle och Trollas egna låtar. Sjung med! Trolle & Trolla - Sväng med oss och Minnen