Trolle & Trolla

Roliga barnaktiviteter med Trolle & Trolla

Under besöket på Kläppen kommer barnen garanterat bekanta sig med Trolle & Trolla. Två troll som är fulla av galna upptåg och älskar att umgås med både gäster och personal.

Trolle & Trolla är två nyfikna och busiga troll som bott på Kläppen i många år. Ja faktiskt bodde de på Kläppen långt innan Per Eriksson byggde skidanläggning här.

Första gången Trolle & Trolla mötte en människa var en vinterdag 1981 då de träffade Per ute i skogen. Per var den dagen ute och planerade för bygget av Kläppen och de första nedfarterna. Sedan den dagen är de goda vänner och idag älskar Trolle & Trolla att åka skidor och umgås med gäster och personal på Kläppen.

I Kläppen får barnen prata och leka med trollen i deras miljö, där de även får se på teater, dansa och sjunga på afterski! Har man tur så kanske de berättar en historia om deras tid på Kläppen, kanske den om hur Trolla swischade nedför Vargtjutet första gången hon åkte skidor!

  • Trolle är 351 år och Trolla är 301 år.
  • Trolle & Trolla är syskon.
  • Deras föräldrar heter Trundle & Trundla.
  • Per Eriksson har lärt Trolle & Trolla åka skidor, snowboard och skoter.

Tillsammans anordnar de massor av roliga aktiviteter för barnen. Allt från olika äventyr till sång, dans och teater. Och en väldans massa lek förstås!

Vilka är Trolle & Trolla egentligen?

Trolle & Trolla är syskon och har bott på Kläppen långt före det såg ut som det gör här nu. I över 300 år faktiskt! Och sedan Per Eriksson kom hit och byggde skidanläggningen 1981, så har de stannat kvar för att åka skidor och umgås med alla som kommer hit. 

Massor av kul aktiviteter

Vem har sagt att after ski bara är för vuxna? Inte Trolle & Trolla i alla fall! För alla barn som älskar att sjunga och dansa, ordnar Trolle & Trolla barnens egna after ski fyra gånger i veckan. Om ni är på äventyrshumör så kan ni hänga med på en skotertur runt Kläppenberget. Upp- och nedför backarna, och genom skogen!

Trolle & Trollas föreställningar

Trollsyskonen sätter upp flera föreställningar. Ett exempel är "Trolle & Trolla i Trollgården", där barnen får höra historier om deras tid och många äventyr på Kläppenberget. Efteråt får de som vill, stanna kvar och leka med Trolle & Trolla på deras gård. 


Här hittar ni hela Trolle & Trollas veckoprogram.

Trolle cup >>

Trollcupen

En fartfylld skidtävling för alla barn. Våra skidlärare är på plats och kommenterar! I Trollcupen är alla vinnare och får en fin medalj.
Trolle & Trollas vintersaga >>

Trolle & Trollas vintersaga

Ett musikaliskt äventyr där vi får följa med trollet Kolle på ett äventyr som kantas av underliga varelser, okända platser och en magisk guldnyckel....
Trolle & Trolla Afterski >>

Trolle & Trolla Afterski

Gillar du musik? Det här är ditt tillfälle att sjunga och dansa loss tillsammans med Trolle & Trolla.  Stämningen brukar vara på topp i barnområdet under...
Trolle & Trolla i Trollgården >>

Trolle & Trolla i Trollgården

Teater med Trolle & Trolla som berättar historier om deras tid på Kläppenberget. Efter teatern får barnen träffa och leka med Trolle & Trolla på deras gård. ...
Trolle & Trolla får mystiskt besök >>

Trolle & Trolla får mystiskt besök

Den mystiska varelsen Artas har kommit till Kläppen, vilket får liv i både Trolle & Trolla som hade helt andra planer för dagen. En musik och teaterföreställ...
Trollsafari >>

Skotertur med Trolle & Trolla

Följ med Trolle & Trolla på skoteräventyr runt på Kläppenberget! Färden går genom skogen och upp och ned i våra backar. Mammor och pappor är bestämt förbjudn...