Välkommen till oss!

Vårt exklusiva nybyggda lägenhetshotell, Hotell Kurbits med Kläppens bästa Ski in-Ski out läge. Allt är förberett för dig, det är bara att parkera på Trananparkeringen. I mobilen har du fått din nyckelkod och i receptionen får du koden till ditt skidskåp. Har du skidutrustning med dig föreslår vi att du börjar där, ett rymligt skidförråd där hela familjens utrustning ryms. Har du förbokat skidhyra finns allt på plats och du kan ta hissen upp till lägenheten.

 

På Hotell Kurbits finns 30 fräscha lägenheter med fyra eller sex bäddar. Så ställ in packningen och gå på upptäcksfärd. Designen i hotellet är svalt nordisk med inslag av Dalarna i modern stil. Som golvmattans mönster i hotellkorridoren, mönstret återfinns som klassiska dalamönster från sockendräkter och har sedan omarbetats och fått Kläppenprägel.

Häng med på lägenhets tour med "The Swedish Family"

FRÅN PJÄXOR TILL TOFFLOR
Det fina med att bo på lägenhetshotellet är att kunna mysa runt i tofflor och kofta när man går på upptäcktsfärd. Så har du tagit hissen upp är det dags att ta trappan ner. Du kommer direkt ut i den rymliga lobbyn som kan vara ett ställe att landa på under veckan, kanske för ett glas vin och samtal med goda grannar.

Strax intill ligger Shop Kurbits med sin magnetiska kraft. Det hör ju semestern till att strosa runt i present- och klädbutiker och här är den perfekta kombinationen. Roliga presentartiklar blir trevliga minnen, skidkläder, underställ, varma kängor och riktigt snygga kläder till middagen från kända märken.

LIVSNJUTARFRUKOST
Några trappsteg ner ligger Halster Bar & Bistro. Här serveras en härlig livsnjutarfrukost varje morgon med kalla och varma rätter till utsikten av det nypistade berget. Redan klockan elva på förmiddagen öppnar baren i hörnet mot gondolen för den som vill ha en riktigt god öl. Vid lunch serveras underbar husmanskost och på eftermiddagen är det ett skönt häng på Halster för en stunds skön avkoppling efter en härlig skiddag. Den rymliga lokalen gör att alla får plats utan att det för en sekund känns trångt. Senare på kvällen serveras a carte-menyn med fantastiska rätter och temakvällar. Visst är det skönt att ha allt detta inom toffelavstånd?

MYS PÅ RUMMET
Kanske har du inte riktigt hunnit upptäcka själva lägenheten än som består av ett allrum och ett till två sovrum. De praktiska skjutdörrarna gör att lägenheten känns rymlig, men ger möjlighet att stänga om sig om natten.

Efter en skiddag är det mysigt att samlas i soffan och i mörkret se hur pistmaskinerna börjar jobba mot senkvällen. Köket är fullt utrustat så det går att tillaga det mesta, men om du hunnit att kika runt på området så har du säkert hittat Bageriet. Förutom fantastiska bakverk som bakas från grunden finns härliga pizzor.

Innan läggdags är det skönt med en varm dusch för att sedan krypa ner bland mjuka lakan. Vissa rum har små fönster ovanför dubbelsängen där man kan ligga och titta på snön som mjukt landar på marken. Andra rum kan betrakta ljusspelet från pistmaskinerna som förbereder inför nästa dag. Allt är lugnt, skönt i härlig gemenskap.