SÄSONGENS NYHETER

Till vintersäsongen 22/23 investerar Kläppen i nytt snösystem, belysning och breddning av Lämmeltåget samt fler pistnära boenden. Utöver det investerar Kläppen i fyra nya gondolkabiner vilket ger Gondol Sälens kapacitet att transportera 2600 personer i timmen.

Visionen är att vi redan till jul öppnar nästintill alla nedfarter 

Vi fortsätter att uppgradera det redan stora snösystemet med två till högtryckspumpar. De nya pumparna kommer öka vattenkapaciteten med cirka 40 procent, vilket gör det möjligt att producera större mängder snö på kortare tid. Vi byter även ut ett flertal av våra snökanoner för en mer effektiv och energibesparande snöproduktion. Med det nya snösystemet är vår vision att öppna nästintill alla 38 nedfarter till jul.

Lämmeltåget öppnar till Alpinpremiären

Den populära pisten Lämmeltåget kommer öppna redan till Alpinpremiären den 16 december 2022. Vi kommer dessutom att bredda den nedre delen och förse hela sträckan med automatiska snökanoner och ljusstark lågenergi LED-belysning. Nedfarten kommer därmed bli Sälenfjällens längsta belysta nedfart på nästan tre kilometer.

- Pisten Lämmeltåget blir Sälenfjällens längsta belysta nedfart, säger Gustav Eriksson, VD på Kläppen Ski Resort.
 
Gondol Sälen får fler kabiner

Till vintersäsongen investerar vi i fyra nya gondolkabiner. Gondol Sälen kommer med de nu 51 gondolkabinerna transportera totalt 2600 personer i timmen. Det är en ökning med 200 personer i timmen.

 
Ny hyra och butik på Kläppentorget

På Kläppentorget (fd. Välkomstcentret) sker en stor ombyggnation av Kläppen Shop. Lokalen byggs om både in- och utvändigt och kommer med de två entréerna få ett mycket bättre flöde. Återlämning och förbokat få en egen entré och avdelning. Även skiduthyrningen får en egen del i lokalen. För att möta den ökande efterfrågan på utrustning investerar vi i 1000 nya hyrset.
Butiken kommer få en egen yta för all skid- och snowboardutrustning. Du hittar den där receptionen tidigare var placerad. 
På andra sidan riksvägen kommer fler parkeringsplatser finnas tillgängliga söder om Älvspårets startportal. 

Nytt boendeområde på Tranantorget

På Tranantrorget kommer ett helt nytt boendeområdet stå klart till vintersäsongen 22/23. Området Tranangårdarna kommer ha det perfekta ski in & out-läget. Tranantorget kommer dessutom få 24 nya laddstolpar för elbilar. Läs mer här >>
Även Gullbrändans boendeområde kommer erbjuda fler nybyggda lägenheter.

 
Ny matbutik på Kläppen

ICA Kläppen öppnar till säsongspremiären. Den nya matbutiken byggs i samarbete med Fiskarheden Fastigheter AB och vår lokala ICA-handlare i Sälens by. Butiken kommer erbjuda funktionen ICA GO, vilket möjliggör för våra gäster att handla på dygnets alla timmar, året om.
Läs mer här >>

 
Uteservering på Restaurang Halster Bar & Bistro

Restaurang Halster Bar & Bistro kommer till vintern erbjuda de besökande matgästerna en trevlig paus på den nybyggda solterrassen med vy mot Familjebacken. Fred´s Grill & Bar utrustas en ny bardisk och nya grillar.

Läkarmottagningen byter lokal

Läkarmottagningen som tidigare var placerad i boendeområdet Gullbrändan kommer att flyttas ner till södra delen av bygganden på Kläppentorget. Mottagningen vid riksvägen kommer vara öppen från och med säsongsstart. 

Kläppen firar 40-årsjubileum

Den 26 december 1982 startade liftarna på Kläppen för första gången. Per Eriksson, Bengt Gudmundsson och PG Igelström var trion som vågade satsa på det skogsbeklädda berget. Tillsammans grundade de GusjöKläppen, numera Kläppen Ski Resort AB. 

Den första säsongen kunde de besökande gästerna nyttja 5 nedfarter, 3 liftar samt 3 café- och restaurangställen. Idag drivs Kläppen Ski Resort AB av grundaren Per Erikssons son, Gustav Eriksson.  I dag kan den besökande gästen välja och vraka mellan 38 nedfarter, 21 liftar och 9 restauranger.

 - Såklart ska vi fira anläggningens 40-årsjubileum på olika sätt, säger Gustav Eriksson, VD på Kläppen.