Nattens hjältar

Pistmaskinsförarna är Kläppens hjältar. När du sover skapar de det mjuka, räffliga underlaget som gör underverk i backarna. De börjar sitt arbete så fort alla skidgäster gjort sina sista åk för dagen.

Följ med i Kläppenliv med Stefan Ahl.

På kvällen inspekterar våra pistörer backarna och bestämmer hur pistmaskinsförarna ska pista under natten för att skapa det där sköna manchestermönstret i snön som du möter på morgonen. Den räfflade ytan gör underlaget mer hållbart och håller snön i ett bra skick för nyslipade stålkanter och sköna svängar.

Alla våra maskinförare är själva skid- och snowboardåkare och vet precis vad som krävs för att skapa de bästa förutsättningarna för våra gäster. De arbetar sig upp och ner för pisterna varje natt - oavsett väderlek.

Det är mörkt i backen, förutom pistmaskinernas lampor som lyser upp i natten. En del backar är riktigt branta och kräver fokus och stark koncentration. I hytten bredvid föraren finns ett GPS-system som mäter snödjupet i realtid. På så sätt kan den optimala mängden snö läggas på rätt plats.

Pistmaskinförarna vet också hur man formar de perfekta hoppen och mjuka landningarna. Deras arbete gör att du kan vakna till en skön dag med det bästa underlaget.

Vakna till en skön dag med det bästa underlaget!