Snart öppnar ICA Kläppen

Fiskarhedens Fastigheter och ICA-handlaren Carl-Johan Åkerstedt, etablerar ny ICA-butik på Kläppen Ski Resort i Sälenfjällen. Butiken kommer att ligga intill riksväg 66, bredvid Gondol Sälens dalstation nära skidåkningen och ha en stor parkering för enkel anslutning samt generösa öppettider.

– Det här är ett betydelsefullt samverkansprojekt som kommer att gynna både lokalbefolkning och turister, säger Louise Larsson, ansvarig för Fiskarhedens Fastigheter.

Det kommer att bli en butik på 300 kvm med fullt sortiment och öppet dygnet runt, varje dag hela året.

ICA Kläppen, en matbutik som kommer vara öppen dygnet runt 365 dagar om året.

– Butiken blir strategiskt placerad och kommer att locka såväl lokalbefolkning som gäster och förbipasserande, säger Gustav Eriksson, VD på Kläppen Ski Resort. Våra gäster har dessutom länge efterfrågat en större och mer centralt placerad matbutik i närområdet. Det är viktigt för en växande destination som Kläppen Ski Resort att kunna erbjuda bra service som gör att gäster inte behöver använda bilen på sin semester. Vi är väldigt glada att kunna erbjuda dem detta redan till nästa vintersäsong.

- Våra gäster har länge efterfrågat en större och mer centralt placerad matbutik i närområdet. Vi är väldigt glada att kunna erbjuda dem detta redan till nästa vintersäsong, säger Gustav Eriksson, VD på Kläppen Ski Resort.

Det är Carl-Johan Åkerstedt, ICA-handlaren i Sälen by, som etablerar ännu en butik i kommunen. En van ICA-handlare och en välkänd lokalprofil.

– För mig är det oerhört kul att få vara med från början och bygga upp en butik från start, säger Carl-Johan. Hög servicegrad blir det också i och med att den kommer att vara öppen dygnet runt. 

Under ordinarie öppettider kommer butiken att vara bemannad men resterande tid loggar kunderna in i ICA To Go-appen med sitt bank-ID och betalar med Swish.

En sådan här satsning skulle vara svår utan den goda samverkan som finns här.

– Ett gott samarbeta mellan oss företagare gör processen möjlig. Dessutom tror företrädare från kommunen på oss och har varit mycket hjälpsamma i planeringsarbetet. Vi är glada och tacksamma att ha dem med på tåget, avslutar Louise Larsson.