Längdspår

MYRSPÅRET - 3 KM, 6 KM, 8 KM
Härligt naturspår med start vid Mitt i pistens spårcentral. Spåren slingrar sig genom skogen och vidare upp över myrmarkerna på östsidan om Kläppenberget. Väljer du 8 km slingan, hittar du ett trevligt vindskydd med
grillplats efter ca 4 km. Där hittar du också anslutning till Trånggravsspåret.


TOPPSPÅRET - 7 KM
Kläppens vackraste längdspår med en helt magisk miljö. Spåret har några backar. Där spåret vänder vid ca 3,5 km finns ett mysigt vindskydd med grillplats. För att komma till Toppspåret åker du stolsliften (gratis med
längdskidor) till Toppstugan, alternativt åker du skidor i Trånggravsspåret som kopplar ihop Myrspåret med Toppspåret. Innan nedfärd med liften rekommenderar vi en våffla på Toppstugan.


TRÅNGGRAVSSPÅRET - 5 KM
Spåret kopplar ihop Toppspåret och Myrspåret. Du väljer om du åker nerifrån och upp eller tvärt om. Om du önskar några extra kilometer i benen kan du åka runt alla spår. Spåret slingrar sig som en serpentinväg nerför berget i en härlig miljö. Vissa partier är ganska branta men prepareras så att det lätt går att ploga eller saxa beroende på vilket håll du tar.


ÄLVSPÅRET - 13 KM
Spåret startar vid Välkomstcentret och vänder i Torgås 7 km söder om Kläppen. Spåret inleder plant, men några kilometer innan Torgås går spåret in i en mer kuperad del. Hela spåret är elbelyst och är tänt till klockan 22.00. 4 km av spåret har konstsnö och öppnar redan i november.
Denna del är extra populär till vasaloppsträning hos våra gäster.

Ladda ner PDF här.