Kläppen Syd

Vi bygger ny skidåkning!

Till vårt kommande skidområde kommer avverkning av skog ske och senare markberedning att påbörjas inför det nya skidområde som planeras på Kläppenbergets södra sida. Kläppens skidområde får, i och med detta, ytterligare en topp som är belägen söder om den topp där idag ”Gondol Sälen” avslutar sin färd och där Toppstugan ligger. Det nya området får därför namnet: Kläppen Syd.

- Vårt mål är att vi ska vara Skandinaviens mest upplevelserika vintersemesterort för barnfamiljer. Att vi nu utökar vårt skidsystem med nya pister och en ny lift är ett led i att nå detta mål. Vi arbetar efter en masterplan där vi planerar ännu mer skidåkning för våra gäster, men vi tar planen framåt ett steg i taget – allt för att klara av investeringarna och växa i lagom takt.

Kläppen Syd kommer att infatta 5 nya pister och en ny stollift. Det nya området går att nå både från den nya liften och från Gondolens toppstation. Terrängen och lutningen på den aktuella bergssidan ger de nya pisterna svårighetsgraderna blå och grön. Precis som på Kläppen i övrigt kommer det nya området att ligga inbäddat i skog som skyddar snön i pisterna från vinden, vilket gör att snön ligger kvar längre i pisterna.