Sommaraktiviteter

Cross Country cykling i Kläppen
I Kläppen finner du bra och flertalet leder som passar för hela familjen. Passa gärna på att stanna vid någon av slogbodarna längs vägen för att njuta av den medhavda matsäcken.
Alla våra cykelleder utgår från ledcentralen vid Kläppens camping. Vid campingen finns också en cykeltvätt. Alla våra leder ingår i Bikingdalarna och följer samma skyltmanér.
Läs om Kläppens leder HÄR >>
Fler cykelleder i närområdet finner du på www.bikingdalarna.se

Minigolf
Spela golf tillsammans med hela familjen!
På Kläppens camping hittar du vår minigolfbana. Minigolf på Kläppen spelar du gratis. Vill du spela mer golf finns det i Sälen en 18- hålsbana. Läs mer om Sälens golfbana på www.salenfjallensgk.se

Kanotuthyrning
När du paddlar i Västerdalälven kommer du få en fantastisk naturupplevelse, där möten med vilda djur och vackra solnedgångar kryddar turen.
Kanotuthyrningen hittar du vid Kläppens camping. På Kläppens kanotuthyrning är det  självbetjäning och betalar gör du till Kläppens Swishkonto 1235200803, märk betalningen med kanot.

Pris: 200 kr/kanot och dag.
Flytvästar finns att låna kostnadsfritt på plats.

Bad
Vad vore sommaren utan bad! På campingen kan du bada i både älven och i den lilla sjön. Lättast tar du dig i från bryggorna eller från någon av sandstränderna. Vid Tjärnhedens idrottsplats och Äråbadet i Limedsforsen finns utomhuspool. Tjärnhedens idrottsplats ligger ca 10 km norr om Kläppen och Äråbadet ligger ca 10 km söder om Kläppen.

Lekplats
Nere på campingen kan barnen leka i våran lekplats. På lekplatsen finns det gungor, studsmatta, klätterställning, balanshinder m.m.

Fiske
I Gråhedsdammen, som ligger strax söder om Kläppen, erbjuds put & take fiske. Dammen är lättillgänglig och passar för hela familjen. Vid dammen finns en slogbod där du kan koppla av och njuta av den medhavda matsäcken. Fiskekort finns att köpa på Sälens fiskespecialist inne i Sälens by. Det går även att köpa fiskekort med swish på plats. Är du intresserad av mer fiske i Sälenfjällen hittar du mer fiskeinformation på www.salensfiske.com/

Vandring
I Sälenfjällen finns det många vandringsleder att utforska och uppleva. Vandringslederna
passar för både nybörjare till den lite mer vane vandraren. Fjällkartor kan du köpa på Turistbyrån i Sälen by.

Trolle och Trollas snörike
Ovanför barnområdet på Tranantorget ligger Trolle och Trollas snörike. Här kan barnen se hur Trollen bor, lära sig om djuren på kläppen eller leka i höghöjdsbanan för barn.