Påskfest i Kläppen

Påsken är familjens högtid hos oss i Kläppen. När du firar påsk i Kläppen är dagarna långa och ljusa och solen värmer gott när du åker skidor eller sitter och njuter på någon av våra restauranger. Dagarna är också fullmatade med massor av aktiviteter för hela familjen. Var med i vår familjemångkamp eller varför inte utmana dig själv i Chinese Easter downhill.

Långfredag

7.30-9.00 Morgonskidåkning 

Börja dagen med härlig skidåkning i nypistade backar eller i orörd nysnö en stund innan alla andra vaknar! Efter skidåkningen avslutar vi med en frukost på Hotel Kurbits. Anmäl dig i receptionen eller via telefon 0280-96 200.

11.00 Trolle & Trollas får mystiskt besök 

Den mystiska varelsen Artas har kommit till Kläppen, vilket får liv i både Trolle & Trolla som hade helt andra planer för dagen. 
En musik och teaterföreställning för hela familjen, ca. 20 min lång.

Plats: Trolle & Trollas gård


13.00- Chinese Easter downhill 

Var med och tävla i vår populära påsktävling, Chinese Easter Downhill.  Reglerna är enkla: Precis som tidigare år är det masstart. Starten går från Toppen av Falkenliftarna (de två yngsta klasserna startar vid påstigningen av Uvens lift). När starten går springer alla fram till sin utrustning och försöker komma iväg så fort som möjligt och tar sig sedan ned genom banan. Först ner till målet vinner! Tävlingen passar hela familjen.

Läs mer om Chinese downhill på Kläppens hemsida


15.15 Trolle & Trollas afterski 
Gillar du när det svänger? Det här är ditt tillfälle att sjunga och dansa loss tillsammans med Trolle & Trolla.  
Plats: Trolle & Trollas scen i Barnområdet

17.00–18.30 Pulkakväll 

Vi öppnar Sparvens lift och backe endast för dig som vill åka ner på snowracer eller pulka. Under kvällen lånar vi ut snowracers och pulkor på plats. Hjälm är förstås obligatorisk och har du ingen egen kan du hyra eller köpa en i sportshopen.


Påskafton
9.30–13.00 Familjemångkamp 

Mångkamp för hela familjen! Många roliga grenar, såsom storslalom, blåsrör, snowracer och kluriga frågor. Fina priser till vinnarna och till bäst utklädda familj. Utöver vinnarpriserna, lottar vi även ut fina priser bland alla deltagare. 

Starttid: Kl 09.00 (Anmälan sker mellan 9.00 - 11.00 på Tranantorget.)
Målgång: Senast kl 13.00 
Prisutdelning: På utomhusscenen på Tranantorget kl 14.45.
Pris: Gratis
Övrig info: Familjemångkampen görs på skidor 


11.00-11.05 Oordning på Trollgården
Teatern passar hela familjen och är ca. 10 minuter lång. Efter teatern får barnen träffa och leka med Trolle & Tolla på deras gård.
Plats: Trolle & Trollas gård

13.15-14.45 Trollcupen
En fartfylld skidtävling för alla barn. Våra skidlärare är på plats ocj kommenterar! I Trollcupen är alla vinnare och får en medalj.    

15.00- Trolle och Trollas Afterski 
Gillar du när det svänger? Det här är ditt tillfälle att sjunga och dansa loss tillsammans med Trolle & Trolla.  

 

 

 

Måndag
Inga aktiviteter hittades...
Tisdag
Inga aktiviteter hittades...
Onsdag
Torsdag
kl.13:30-15:00
upp till 14 år
Fredag
kl.07:30-09:00
Rekomenderad ålder 12 år
Lördag
Söndag
Inga aktiviteter hittades...